Glas Slavonije

Osječki akumulator­i prazni, “lokosice” ponovno prvakinje

Prvoligašk­o prvenstvo rukometaši­ca gotovo, ekipa ŽRK-A Osijek završila na desetom mjestu

- Nino Benčina ■

Prije odlaska na posljednju utakmicu sezone u Dugo Selo rukometaši­ce s Drave istaknule su da ne idu na put u turističko­m raspoložen­ju. Iako nije bilo rezultatsk­og imperativa, Osijek je imao želju prvenstvo zaključiti neporažen.

Nije se dogodilo, očito su igračice Tomislava Rešickog ispraznile akumulator­e uoči oproštajni­h 60 minuta Prve lige. Poraz izražen dvoznamenk­astom razlikom najbolje govori o odnosu snaga na parketu, gdje su Osječanke već u prvom poluvremen­u položile oružje. Bile su gošće ravnopravn­e tek u uvodnih desetak minuta. Nakon 4:4 domaće su pojačale ritam, koji se više nije mogao pratiti. Već do odmora razlika je bila golema. Nakon izjednačen­ja, u preostalih 20 minuta do odlaska na predah, Osijek je zabio samo četiri pogotka. Gora od poprilične napadačke sterilnost­i i tek osam postignuti­h u 30 minuta bila je činjenica da su se vratarke Borac i poslije Ledenčan osjećale kao na streljani. Obrana je bila poput najkvalite­tnijeg švicarskog sira, primljen je čak 21 pogodak, što je previše, bez obzira na što je bila riječ o utakmici koja nije imala veliku važnost.

DUGO SELO – Sportska dvorana. Gledatelja: 200. Sutkinje: Blažek i Peharda (obje Koprivnica)

DUGO SELO ‘55: Budić, Lukšić 1, Čalušić 10 (5), Štritof 1, Jurešić 1, Golub 2, Ferenčević, Vurnek, Marinić 1, Pilić 4, Petković 6, Mamić (16+3), Svetec, Grgošević 7, Dičak 1

OSIJEK: Borac (6+0), Josipović 2, Hren 1 (1), Lacković, Jerčinović 1, Šoš 1, Vuković 2, Gardaš, Jozanović, Ledenčan (1+1), Zagorščak 1, Strusa 2, Frančić 7, Grgić 3, Vrdoljak 1, Pehar 1

SEDMERCI: Dugo Selo ‘55 6(5), Osijek 4(1); ISKLJUČENJ­A: Dugo Selo ‘55 2 minute (Štritof ), Osijek 8 minuta (Gardaš, Grgić, Vrdoljak, Pehar)

Ali, ipak je bila službena, u igri su bili bodovi s kojim se u konačnici osim dojma malo mogao popraviti i plasman u poretku. Da se kojim slučajem slavilo, završilo bi se na osmom mjestu, ovako je Osijek i službeno deseta ekipa (Sesvete su ispred jer su bolje u omjeru pogodaka, za četiri pogotka) u poretku za sezonu 2022./23. Najvažniji cilj je ipak ostvaren i to dosta ranije prije dolaska u Dugo Selo, gdje se nešto bolje odradilo sljedećih pola sasta. Sve do pred kraj zaostatak se kretao oko osam-devet pogodaka, a mala utjeha Osijeku je što je ipak dobio drugo poluvrijem­e (13:14). Prigodu je dobio i cijeli zapisnik, a to je praksa koju je Rešicki prakticira­o u posljednji­h nekoliko kola. Nije ova utakmica imala težinu, ali bilo je utakmica u sklopu 26. kola koje su ipak o nečemu i odlučivale. U Zagrebu je Lokomotiva ugostila Dalmatinku, trebala je bod za obranu titule, a "lokosice" su svoj dio posla odradile šampionski (34:19). U Bjelovaru je pak pala odluka tko će biti treći. Domaće su slavile protiv Splita 2010 (30:28) i tako izborile eurovizu. Posljednja tri kluba izgubila su prvoligašk­u status. Ostali rezultati: Umag – Sesvete 37:38, Podravka – Zamet 40:20, Trogir 58 – ŽARK Split 21:31 i Zrinski – Koka 25:30.

DUGO SELO OSIJEK

34 (21) 22 (8)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia