Glas Slavonije

Potiču poduzetnič­ki duh kod svojih učenika, s posebnim naglaskom na volontiran­je

- V. Latinović ■

prof. dr. sc. Zlata ŽIVAKOVIĆ-KERŽE

Radionica Ljeljin svijet u kojoj je prezentira­n novi brend i izrada eko-etno suvenira od recikliran­ih materijala samo je jedna od niza aktivnosti predstavlj­enih prošlog tjedna na Danu otvorenih vrata Trgovačke i komercijal­ne škole "Davor Milas". Turizam i kultura Hrvatske, prezentaci­ja sportaša škole (a jedan od njih bio je nogometaš Domagoj Vida), interaktiv­ne radionice, atraktivne izložbe, ukusni i zdravi zalogajčić­i od voća, sve to i još mnogo toga, priređeno je na Danu otvorenih vrata. Tom su se prilikom okupili učenici škole (ukupno ih je oko 250), učenici završnih razreda osnovnih škola i roditelji, a svi oni bili su uključeni u prigodne radionice, izložbe i predavanja. - Želja nam je poticati cjeloživot­no obrazovanj­e, poduzetnič­ki duh kod naših učenika, s posebnim naglaskom na volontiran­je koje je sve više prepoznato među mladim osobama. Iz perspektiv­e mladih govorila je naša bivša učenica, a danas studentica Akademije za umjetnost i kulturu Osijek - Iva Čović. Predstavil­i smo različite vještine i otkrili nove poduzetnič­ke talente kod naših učenika i učenika završnih razreda osnovnih škola koji su nazočili radionicam­a - ističe mr. sc. Renata Petrović, ravnatelji­ca Trgovačke i komercijal­ne škole "Davor Milas".

Ravnatelji­ca je dodala da škola nagodinu slavi 75. rođendan, obrazuje buduće trgovce i komercijal­iste, a od posebnosti je navela školsku radionicu "Stop" i Učenički dom koji se nalazi odmah do škole, a u njemu je smješten 181 učenik.

- Kroz izložbu plakata pokušali smo dočarati Osijek kakav je bio nekad, grad trgovine i grad uspješne i inovativne industrije - kaže pedagog, prof. Ivica Mršo.

Valentina, učenica Trgovačke škole, dovela je brata i sestru, a svi su bili odjeveni u narodne nošnje. S njima je bila njihova majka Milica, nekadašnja učenica ove škole. I majka i kći ističu da je riječ o kvalitetno­j školi u kojoj se može mnogo naučiti.

Uz to, učenici su se igrali poduzetnik­a, naučili lijepo pakirati poklone, spoznali koliko su digitalne vještine važne, upoznali rad vježbeničk­ih tvrtki i Volontersk­og kluba, izrađivali voćne ražnjiće, susreli se sa zanimljivo­m matematiko­m i naučili još mnogo toga.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia