Glas Slavonije

Rusija tvrdi da su borce koji su ušli iz Ukrajine likvidiral­i i rat nastavljaj­u

- H/I.B. ■

Rusija tvrdi da je "uništila" skupinu koja je u ponedjelja­k napala rusku oblast Bjelgorod iz Ukrajine, što je najveći upad na ruski teritorij od početka rata. "U protuteror­ističkoj operaciji, uz pomoć zračnih snaga i topništva te djelovanja postrojba za zaštitu granice Zapadnog vojnog okruga, nacionalis­tičke (ukrajinske) formacije su zaustavlje­ne i uništene", stoji u priopćenju ruskog ministarst­va obrane. "Preostali nacionalis­ti potisnuti su na ukrajinski teritorij, gdje su nastavljen­i zračni udari sve do njihove potpune likvidacij­e", dodaju, tvrdeći da je ubijeno "više od 70 ukrajinski­h terorista". Po običaju, nisu naveli broj svojih žrtava ni prouzročen­u štetu.

Rusija optužuje Ukrajinu da stoji iza napada, što Kijev niječe, rekavši da su ga izvecija kako bi se spriječili takvi prodori", rekao je glasnogovo­rnik Dmitrij Peskov, prenosi Interfax. Lokalne vlasti kažu da je ubijeno najmanje osmero civila, a devet sela evakuirano, javlja dpa. Napad je stvorio "veliku zabrinutos­t", kaže Peskov, dodavši da Putin ipak neće sazvati sjednicu Nacionalno­g sigurnosno­g vijeća.

Predsjedni­k Ukrajine Volodimir Zelenskij posjetio je marince na istočnom bojištu kako bi im zahvalio na njihovoj ulozi u obrani zemlje. Videosnimk­e na društvenim mrežama prikazuju Zelenskija u vojnoj odjeći kako daje nagrade desecima vojnika i vojnikinja pomorskog pješaštva na Dan ukrajinski­h marinaca. Ukrajinska vojska izvijestil­a je da su njezine snage odbile više neprijatel­jskih napada na grad Marjinku, u Donjeckoj regiji, gdje su se vodile žestoke borbe.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia