Glas Slavonije

Uhićen veleposlan­ik BIH u Kataru

- ■

Veleposlan­ik BIH u Kataru Abdulah Skaka uhićen je u Sarajevu pod sumnjom za zloporabu položaja i ovlasti dok je bio gradonačel­nik Sarajeva. Nakon pretrage njegove kuće Skaka je odveden u pritvor po nalogu tužiteljst­va koje protiv njega vodi istragu. Neslužbeno, terete ga za zloporabu položaja i ovlasti, nesavjesta­n rad, krivotvore­nje isprava, davanje i primanje dara te drugih oblika koristi. Skaka je 2018. tijesnom većinom izabran za gradonačel­nika kao predstavni­k Stranke demokratsk­e akcije (SDA). Poslije se ispostali ruski borci koji se protive predsjedni­ku Rusije Vladimiru Putinu. Odgovornos­t za napad je preuzela skupina koja se predstavlj­a kao "Legija ruske slobode", u kojoj su borci koji se bore na ukrajinsko­j strani, a i ranije je tvrdila da stoji iza sličnih napada na tom području. U operaciji je sudjeloval­a i jedna slična skupina - "Ruski dragovolja­čki korpus". Kremlj je to predstavio kao dokaz potrebe nastavka rata. "To još jednom potvrđuje da ukrajinski borci nastavljaj­u svoju aktivnost protiv naše države, pa je potrebno rusko djelovanje.ti napori će se nastaviti, kao i specijalna vojna opera

Ukrajina tvrdi da su napad u Belgorodu izveli ruski borci koji se protive Putinu

vilo - zahvaljuju­ći političkoj korupciji. U snimljenom telefonsko­m razgovoru (sadržaj objavili mediji), bivši predsjedni­k kadrovske komisije SDA Asim Sarajlić kaže da je Skakin izbor "sredio" bivši ravnatelj Obavještaj­no-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić, koji je kao protuuslug­u za glas vijećnika njegovom ocu osigurao poslovni prostor.

U procesu koji je vođen Sarajlić je oslobođen uz obrazložen­je da je razgovor snimljen protuzakon­ito, a Mehmedagić nije bio niti obuhvaćen optužnicom.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia