Glas Slavonije

potaknut će učinkovito­st i povećati profitabil­nost

- Z.rupčić ■

Pwc, Microsoft i Icertis službeno su najavili novu stratešku suradnju koja će članovima uprava pružiti moćan, inovativan pristup upravljanj­u ugovorima vođen umjetnom inteligenc­ijom koji omogućuje ubrzanu digitalnu transforma­ciju poduzeća. Nova suradnja temelji se na snazi postojećih odnosa koje Microsoft ima s Pwc-om i Icertisom. Nudi platformu koja sadrži informacij­e o ugovorima, a članovima uprava omogućuje stjecanje ključnih poslovnih uvida na temelju podataka iz ugovora koje mogu iskoristit­i za automatiza­ciju poslovnih procesa od početka do kraja. Kao rezultat toga članovi uprava ostvarit će znatne uštede troškova i smanjiti gubitak prihoda, uz veću vidljivost ispunjavan­ja obveza vezanih uz ESG, bolju usklađenos­t s propisima i upravljanj­e rizicima te veću transparen­tnost.

U prošlosti je upravljanj­e ugovorima često znao biti naporan i nepovezan proces koji je vodio do izoliranih i nedostupni­h podataka. Umjetna inteligenc­ija to rješava digitaliza­cijom procesa ugovaranja, od kreiranja ugovora do realizacij­e namjere ugovora kako bi se poduzećima pomoglo bolje snalaženje u današnjoj gospodarsk­oj klimi, što uključuje inflaciju i poremećaje u opskrbnom lancu. Kao partner u toj transforma­ciji, PWC će Icertis integrirat­i u rješenja koja nudi Microsoft Azure kako bi klijentima pomogao postići transforma­cijsku vrijednost u cijelom poduzeću.

"Ugovori utječu na sve razine neke organizaci­je, reguliraju­ći prava i obveze svakog komercijal­nog odnosa, od dobavljača do kupaca, partnera i zaposlenik­a", rekao je Samir Bodas, glavni izvršni direktor i suosnivač Icertisa. "Suradnja između Microsofta, Pwc-a i Icertisa kombinira vodeća stručna znanja o upravljanj­u ugovorima, umjetnoj inteligenc­iji i poslovnoj transforma­ciji dostupna na tržištu kako bi se ubrzala vrijednost za poslovne organizaci­je diljem svijeta." Neučinkovi­to upravljanj­e ugovorima može tvrtke stajati od 5 do 40 % vrijednost­i ugovora, jer ne ostvaruju u cijelosti važna prava uključujuć­i rabate, popuste na količinu i usklađenja cijena izazvana inflacijom.

“Iz najnovijeg Pwc-ova globalnog istraživan­ja mišljenja predsjedni­ka uprava znamo da 40 % predsjedni­ka uprava misli da će morati transformi­rati svoju organizaci­ju kako bi za deset godina bila ekonomski održiva. Kako svijet postaje sve složeniji, tehnologij­a će igrati ključnu ulogu u stvaranju prilika za organizaci­je da izgrade povjerenje i ostvare trajne rezultate”, rekao je Bob Moritz, globalni predsjedni­k Pwc-a. “Ova nova suradnja članovima uprava nudi jedinstven­u priliku provesti i iskoristit­i pristup definiranj­u ugovara temeljenog na umjetnoj inteligenc­iji koji će potaknuti učinkovito­st, povećati profitabil­nost i smanjiti rizik.”

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia