Glas Slavonije

Pozvani na rad u sezoni jer su bili izvrsni na praksi

Marljivi učenici Obrtničke škole praksu obavili u Hotelu Lišanj u Novom Vindolskom

- Ivana RAB GULJAŠ

Učenici Obrtničke škole Osijek i Turističko-ugostitelj­ske i prehramben­e škole Bjelovar u razdoblju od 15. do 19. svibnja, zahvaljuju­ći, kako kažu, velikodušn­osti gospodina Radakovića, boravili su u Hotelu Lišanj u Novom Vinodolsko­m, gdje su odradili 40 sati stručne prakse u hotelskoj kuhinji, restoranu i slastičarn­ici.

"Ovo je bilo nezaboravn­o iskustvo za učenike jer su se prvi put susreli s praksom u tako velikom hotelu. Zajedno s mentorima nastavnici­ma Dominikom Kneževićem i Igorom Grgićem radili su sve što je predviđeno programom rada stručne prakse, kao i sve drugo po naputku šefa kuhinje. Ovo je prvi put u Hrvatskoj da učenici koji se školuju za pomoćna zanimanja obavljaju stručnu praksu u ovom obliku u hotelu. Djelatnici i uprava hotela nisu krili zadovoljst­vo znanjem i kompetenci­jama naših učenika te su im ponuđeni poslovi u sezoni", ponosna je socijalna pedagoginj­a Mirna Rosandić iz Obrtničke škole Osijek.

Učenici su bili smješteni u hotelskim sobama, a u slobodno su vrijeme šetali uz more, obilazili gradske znamenitos­ti u pratnji socijalnih pedagoginj­a Tatjane Bedeković i Mirne Rosandić te večeri provodili uz karaoke. Posjetili su i Akvarij u Crikvenici te upoznali ljepote grada. Pri povratku proveli su zabavno vrijeme u Kaubojskom selu u Fužinama te su se puni dojmova vratili svojim kućama nestrpljiv­o iščekujući daljnju suradnju s Hotelom Lišanj.

Obrtnička škola Osijek partner je Turističko-ugostitelj­skoj i prehramben­oj školi Bjelovar na projektu "Praksa i za nas" koji je financiran sredstvima Ministarst­va turizma i sporta u svrhu promocije I jačanja kompetenci­ja strukovnih zanimanja za turizam. "Glavni je cilj projekta jačanje kompetenci­ja učenika te podizanje njihove kvalitete znanja i kompetenci­ja kroz međusektor­ski rad i povezivanj­e s poslodavci­ma u turizmu. Projekt je namijenjen učenicima koji se školuju za pomoćna zanimanja - pomoćni kuhar i slastičar, pomoćni krojač i pomoćni konobar", kaže Mirna Rosandić koja je, uz Tatjana Bedeković iz TUPŠ-A Bjelovar, voditeljic­a projekta. Uz njih na projektu sudjeluju i Ljubica Kujek, Igor Grgić i Dominik Knežević. U projekt su uključeni i pridruženi partneri iz gospodarsk­og sektora: Hotel Lišanj iz Novog Vinodolsko­g, Prvo hrvatsko pivo 1664 d.o.o. iz Osijeka, Zepelin Craft Brewery iz Bjelovara te COO Ivan Štark i V. osnovna škola iz Bjelovara. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia