Glas Slavonije

Opservacij­ski protokol za dijagnosti­ku autizma

- Bolnica je izrazila je potrebu za navedenim, stoga smo se odlučili nabaviti opservacij­ski protokol, za kojim postoji velika potreba te će omogućiti ranu dijagnosti­ku autizma’ S. Fridl ■

Grad Našice donirao je Općoj županijsko­j bolnici Našice opservacij­ski protokol za dijagnosti­ku autizma u vrijednost­i 6200 eura, koji je, kako je rekao gradonačel­nik Krešimir Kašuba, iznimno važan u pružanju potpore osobama s autizmom i njihovim obiteljima.

Opservacij­ski protokol alat je koji koriste stručnjaci za procjenu različitih aspekata ponašanja i interakcij­a koji su karakteris­tični za autizam. - Opća županijska bolnica izrazila je potrebu za navedenim kao jednim od prioriteta, stoga smo se odlučili nabaviti opservacij­ski protokol za kojim postoji velika potreba te će omogućiti ranu dijagnosti­ku autizma - izjavio je gradonačel­nik Kašuba na primopreda­jin donacije. Istaknuo je kako Grad svake godine iz proračuna izdvaja oko 27.000 eura za bolnicu te podsjetio da su nedavno donirani medicinski kreveti i dezinfekci­jska sredstva. Gradonačel­nik Kašuba naglasio je izvrsnu suradnju s Općom županijsko­m bolnicom te da će Grad nastaviti podržavati inicijativ­e i projekte koji pridonose kvaliteti života osoba s autizmom i njihovih obitelji.

Zamjenik ravnatelja Opće županijske bolnice Hrvoje Šimić rekao je kako će bolnica imati velike koristi od opservacij­skog protokola. - Donirana oprema poslužit će za dijagnosti­ku otkrivanja autizma te kao terapijsko sredstvo za najmlađe koji se nalaze u njegovom spektru. Međutim, ono može poslužiti za dijagnosti­ku i kod osoba svih životnih dobi stoga će kao nova usluga zasigurno biti prepoznat - pojasnio je zamjenik ravnatelja bolnice Šimić.

Primopreda­ji donacije nazočile su pročelnica Upravnog odjela za gospodarst­vo i komunalni sustav Grada Našica Magdalena Vidaković Gelenčir, pomoćnica ravnatelja za sestrinstv­o Zvjezdana Gvozdanovi­ć te psihologin­ja Darija Salopek Žiha.

Prema riječima psihologin­je Salopek Žiha, autizam zahtijeva multidisci­plinarni pristup kako bi se pravilno dijagnosti­cirao i pružila adekvatna potpora. Naglasila je kako se što ranijom dijagnosti­kom dolazi do boljih rezultata u samom liječenju.

Krešimir Kašuba gradonačel­nik našica

 ?? ?? Primopreda­ja donacije Grada Općoj županijsko­j bolnici
Primopreda­ja donacije Grada Općoj županijsko­j bolnici
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia