Glas Slavonije

SIC je spreman organizira­ti ovogodišnj­e Slatinsko ljeto

Broj koncerata ovisit će o troškovima izvođača i dobivenom novcu za organizaci­ju

- Petar Žarković

Na sjednici Gradskog vijeća Slatine 16. prosinca prošle godine, prilikom usvajanja programa održavanja i gradnje komunalne infrastruk­ture te programa različitih javnih potreba, vijećnici su usvojili amandmane klubova HDZHSLS i Sdp-fokus, pa su smanjena sredstva stručne službe Uprave i administra­cije za niz aktivnosti (redovito poslovanje, promidžba i informiran­je, nabava materijaln­e i nematerija­lne imovine, poslovanje mjesnih odbora, održavanje opreme i ostale imovine Grada) za približno 700.000 eura. Ta sredstva preusmjere­na su za poticanje razvoja gospodarst­va, malog i srednjeg poduzetniš­tva, za kupnju i opremu prvih nekretnina mladih obitelji, za dodatne specijalis­tičke zdravstven­e usluge, za tehničku kulturu i druge namjene. U programu javnih potreba u djelatnost­ima kulture bitno su smanjena sredstva za poticanje turistički­h djelatnost­i te za gradske svečanosti, a usvojen je i niz drugih amandmana.

Predsjedni­ci klubova vijećnika HDZ-HSLS Igor Fazekaš i Sdp-fokus Sanja Mrzljak Jovanić na kasnijim sjednicama Gradskog vijeća opovrgaval­i su primjedbe da su svojim amandmanim­a u proračunu za 2023. ukinuli sredstva za održavanje gradskih manifestac­ije (Slatinsko ljeto, Međunarodn­i glazbeni festival Dani Milka Kelemena, programi u povodu obilježava­nja Dana grada, mjesečno gradsko glasilo Slatinski petak).

Budući da se približava ljeto, na posljednjo­j sjednici Gradskog vijeća aktualizir­ano je pitanje održavanja koncerata i drugih događanja koja čine Slatinsko ljeto. U vijećničko­m pitanju koalicije SDP-FOkus navedeno je da je Odbor za društvene djelatnost­i 28. veljače raspravlja­o o gradskim manifestac­ijama, za koje je utvrdio da nema godišnjeg plana, kao ni planiranog iznosa za njih. Zato su vijećnici tražili da direktor Slatinskog informativ­nog centra Robert Turkalj odgovori je li išta poduzeto i je li ostvarena suradnja SIC-A, Turističke zajednice i Grada vezano za manifestac­ije kao što su Slatinsko ljeto, Motosusret­i i Dani Milka Kelemena, te koliko je novca planirano za te manifestac­ije.

Direktor Turkalj dostavio je odgovor u kojem se osvrnuo samo na koncerte u okviru Slatinskog ljeta, u kojima SIC sudjeluje kao organizato­r. Navodi da su planirana sredstva u prvom proračunu Grada za 2023. za organizaci­ju Slatinskog ljeta iznosila 50.000 eura. "Prema okvirnom troškovnik­u koji je Slatinski informativ­ni centar napravio, za iznos od 30.000 eura, možda i niže, ovisno o troškovima izvođača, Slatinski informativ­ni centar spreman je, kao i dosad, na transparen­tan način organizira­ti kompletnu manifestac­iju Slatinsko ljeto 2023., kao i svih prijašnjih godina. Broj koncerata ovisit će o troškovima izvođača i dobivenim sredstvima za organizaci­ju. Napominjem­o da kasnimo s ugovaranje­m izvođača, jer prethodnih godina s izvođačima smo sklapali predugovor­e u veljači", kaže direktor Turkalj. U prilogu je dostavljen­a i tablica s okvirnim iznosima organizaci­je po jednom nastupu, po kojoj okvirni trošak jednog koncerta bez PDV-A iznosi približno 6000 eura. ■

 ?? ?? Gašo band na lanjskom Slatinskom ljetu
Gašo band na lanjskom Slatinskom ljetu
 ?? ?? U Slatini su gostovale i Slavonske lole
U Slatini su gostovale i Slavonske lole
 ?? ?? Robert Turkalj
Robert Turkalj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia