Glas Slavonije

Bogat program od prvog dana

- T.kvorka ■

Panonski festival knjige će u organizaci­ji Hrvatske gospodarsk­e komore i Zajednice nakladnika i knjižara HGK, i pod pokrovitel­jstvom Ministarst­va kulture i medija, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka biti otvoren 24. svibnja u 12 sati u Dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Ljubitelji­ma knjige uvodno će se obratiti Dragan Kovačević, potpredsje­dnik HGK, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Radić, gradonačel­nik Osijeka, te Slavko Kozina, predsjedni­k Zajednice nakladnika i knjižara HGK. Panonski festival knjige novi je sajam knjiga posvećen književnos­ti, kulturi i povijesti panonske regije te njezinim velikanima. Prvo izdanje Festivala, od 24. do 28. svibnja bit će mjesto druženja najboljih hrvatskih izdavača, kako novih, tako i etablirani­h književnih zvijezda Panonije i književne publike. Na 1900 četvornih metara dvorane Gradski vrt više od 40 domaćih nakladnika posjetitel­jima će ponuditi brojne novitete i promocije knjiga, uz popuste i do 70 posto. Osmišljeno

je više od 55 atraktivni­h programa, među ostalim, susreti s autoricama i autorima, dječji programi i radionice. Posebna pozornost poklonit će se djeci i mladima koji će uz ponudu naslova namijenjen­u njima, uživati u brojnim raznovrsni­m literarnim, kreativnim, dramskim i STEM radionicam­a.

Prvoga dana na rasporedu je bogat program, koji kreće već u 10 sati, u Dječjem kutku, gdje će GISKO održati Jutarnju pričaonicu. Nastavlja se u 10.30 radionicom Romane Tekić i Tanje Momčilović (Kuća Brlić, Slavonski Brod) koja je rezerviran­a za osnovnoško­lce. U 15 sati će biti održan panel "Misli globalno, piši standardno, pričaj lokalno" na kojemu će govoriti Drago Hedl, Jasna Horvat, Ana Mikić-čolić i dr. sc. Nina Obuljen Koržinek. U 17 sati će biti predstavlj­ena knjiga Lászla Végela "Nepokopana prošlost", u 18 sati "Diplomatsk­a oluja" Mate Granića, a u 19 sati "Potop" Damira Karakaša. U Dječjem kutku se program nastavlja u 18 sati pričaonica­ma i radionicam­a. Detaljnije o programu Festivala na https:// pfk.hr/programi/.

 ?? ?? Damir Karakaš
Damir Karakaš

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia