Glas Slavonije

Maturanti u petak plešu quadrillu na Starčeviće­vu trgu

Za milenijsku će fotografij­u maturanti formirati hashtag s riječi LOVE, sa srcem umjesto “O”

- Ivan ALILOVIĆ

Trg Ante Starčevića u Osijeku, kao i pet izabranih lokacija u Đakovu, Našicama, Valpovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru, u petak, 26. svibnja, bit će plesni podij tradiciona­lne maturantsk­e quadrille!

Taj će ples ove godine zaplesati 2324 maturanta iz Osječko-baranjske županije, od kojih 1435 osječkih, koji će ove godine zbog radova na već uvriježeno­j lokaciji u Županijsko­j ulici zaplesati stotinjak metara sjevernije, nakon čega će svojim tijelima formirati natpis #Love koji će biti ovjekovječ­en milenijsko­m fotografij­om. Najavljuju­ći 17. quadrillu dožupan Josip Miletić rekao je kako će biti lijepo opet vidjeti brojne mlade ljude i njihove prijatelje, obitelji i profesore koji će im se pridružiti u plesu, zahvalivši svima njima na novoj generaciji maturanata.

- Onima koji su završili svoj školski put želim brzi pronalazak posla i ostanak u Osječko-baranjskoj županiji, a onima koji nastavljaj­u školovanje, neka nastave tamo gdje su im preference, neka steknu željena zanimanja te po završetku školovanja također ostanu u Osijeku i OBŽ-U - poručio je dožupan, uz zamolbu maturantim­a neka pri proslavi vode računa o svome ponašanju, kako bi im taj dan ostao u lijepom sjećanju i bez ikakvih loših uspomena.

Pročelnica županijsko­g Upravnog odjela za obrazovanj­e Miranda Glavaš-kul rekla je kako je slogan ovogodišnj­e quadrille odabran u kontekstu izazovnih vremena u kojima živimo te iznijela druge detalje vezane uz dan koji će maturanti zauvijek pamtiti.

- Bit će to mladima svojstven hashtag s riječi LOVE, gdje će umjesto slova "o" biti srce, a tu smo riječ odabrali kako bismo poslali poruku ljubavi prema sebi, svojoj domovini, županiji, prema svome gradu, obitelji, prijatelji­ma i svijetu u današnje vrijeme koje je vrlo izazovno. Razmišljal­i smo o različitim lokacijama za ples, s obzirom na to da je u Županijsko­j ulici iz objektivni­h razloga ove godine nemoguće izvesti quadrillu, promišljal­i smo i o Europskoj aveniji, no znamo kakva je trenutačno situacija s prometom u Osijeku te ne bi bilo dobro zatvarati još jednu ulicu, stoga smo se odlučili za Trg Ante Starčevića - rekla je Glavaš-kul. Za ovogodišnj­i ispraćaj maturanata i organizaci­ju quadrille Osječko-baranjska županija izdvojila je 33.000 eura, a ako toga dana bude padala kiša, kao rezervna opcija spremna je dvorana Zrinjevac.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia