Glas Slavonije

RADIĆ: Gradski vrt postaje dom ženskog nogometa

Gradski vrt ne samo što će biti novi dom ŽNK-A Osijek nego bi mogao postati i kamp ženskog nogometa

- Krešimir LACKOVIĆ ■

Bio je gradonačel­nik Osijeka Ivan Radić u nedjelju u Gradskom vrtu na promociji novih prvakinja Hrvatske, a jučer je, kako to i dolikuje, zajedno sa svojim suradnicim­a primio nogometaši­ce, stručni stožer i vodstvo ŽNK-A Osijek i u gradskoj upravi te im još jednom čestitao na osvojenoj 24. tituli prvakinja Hrvatske.

Potvrdio je osječki gradonačel­nik ono što se već mjesecima govorilo, a što je u nedjelju na lijep način naslutila i Kohorta. Nakon što u subotu nogometaši Osijeka počnu selidbu na Pampas, ključevi Gradskog vrta bit će predani nogometaši­cama Osijeka, koje su 24. put osvojile naslov prvakinja Hrvatske.

- Uskoro će Ženski nogometni klub Osijek imati uvjete kakve zaslužuje. Posljednji­h godina bili su seljeni od Mačkamame do Olimpije, a od iduće godine to neće biti slučaj. Dom Ženskog nogometnog kluba Osijek postaje Gradski vrt, u suradnji s Gradom Osijekom i Sportskim objektima - poručio je Radić, otkrivši kako je moguće da Gradski vrt postane središte ženskog nogometa i na državnoj razini.

- Na inicijativ­u predsjedni­ka Kluba Bojana Bodražića, uz podršku dopredsjed­nika Hrvatskog nogometnog saveza, gospodina Ante Vučemilovi­ć-šimunovića, razgovaram­o s predsjedni­kom HNS-A Marijanom Kustićem da Gradski vrt postane i kamp hrvatske ženske nogometne reprezenta­cije. Kada se NK Osijek preseli na Pampas, postojat će svi uvjeti za to. Krećemo i u rekonstruk­ciju Gradskog vrta, ne samo stadiona nego i kompletnog tog kompleksa, koji uključuje i perivoj gdje je nekada bio speedway. Za to je već izdvojeno šest milijuna eura od europskih sredstava - otkrio je Radić. Grad Osijek kroz program javnih potreba u sportu svake godine pomaže nositelje kvalitete u gradu, pa tako i ŽNK Osijek. No ovaj put su nogometaši­ce nagrađene i s dodatnih 5000 eura iz gradskog proračuna.

U ime najtrofejn­ijeg kluba u ekipnim sportovima u gradu zahvalio je predsjedni­k Bojan Bodražiž i igračica Maja Joščak. - Sve rezultate ostvarili smo u iznimno teškim uvjetima kada je riječ o infrastruk­turi. Trebam napomenuti da smo, uz seniorski pogon i njegove rezultate, ponosni na 160 naših igračica u omladinsko­m pogonu, a broj se svaki dan povećava. Veseli me inicijativ­a za kamp ženskog nogometa, mislim da to Osijek i zaslužuje, a mi ćemo se truditi zaslužiti takvu podršku - rekao je Bodražić, koji je već sada najavio ključni datum, 30. lipnja, kada je ždrijeb kvalifikac­ijskih skupina za Ligu prvakinja.

Na prijmu je bio i Ante Vučemilovi­ć-šimunović, dopredsjed­nik HNS-A i predsjedni­k ŽNS-A. Potvrdio je kako razgovori idu u smjeru da Gradski vrt postane kamp ženskog nogometa na razini države. Naglasio je kako su sve veća ulaganja u ženski nogomet.

- HNS kroz niz programa pomaže u razvoju ženskog nogometa. Samo kroz Forward program osigurano je 500 tisuća eura. UEFA je donijela odluku bitnu za razvoj ženskog nogometa. Od Lige prvakinja osigurana su 24 milijuna eura, 23 posto iznosa ići će na razini UEFA-E, a tu spada i naš ŽNK Osijek. Od Lige prvaka muškog nogometa i ostalih liga također će se određeni dio usmjeriti prema razvoju ženskoga nogometa. FIFA je također osigurala sredstva za ženski nogomet. Računa se da je ulaganje čak četiri puta veće nego nekih prijašnjih godina, a to se mora reflektira­ti i na razvoj ženskog nogometa u Hrvatskoj.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia