Glas Slavonije

Veleučiliš­te do iduće godine u novom objektu

Pripremaju nove studijske programe u području STEM-A, kao i području zdravstva i biomedicin­e

- Dragana Korpoš ■

UGOVORI

Uprostoru Radničkog doma u Borovu naselju gradonačel­nik Ivan Penava potpisao je ugovore o unutarnjem uređenju zgrade, u koju će se nakon opremanja preseliti vukovarsko Veleučiliš­te "Lavoslav Ružička".

Ugovori su potpisani s tvrtkom Bonavia d. o. o., koja će zgradu opremiti namještaje­m, i tvrtkom Ofir d. o. o., koja će provesti opremanje računalnom opremom, kao i ugovor o sufinancir­anju s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara, koji je osigurao sredstva za unutarnje opremanje zgrade. Projekt rekonstruk­cije Radničkog doma i njegova prenamjena u prostor Veleučiliš­ta kapitalni je projekt Grada Vukovara i dio Intervenci­jskog plana Vukovara, a njegova je vrijednost iznosila 66 milijuna kuna, s tim da je 40 milijuna kuna osigurano iz EU-A, 8,4 milijuna kuna troškova snosio je Grad Vukovar, a 17 milijuna kuna za tu namjenu osigurao je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Procijenje­na vrijednost ukupnog unutarnjeg opremanja zgrade iznosi 1,26 milijuna eura, a vrijednost potpisanih ugovora je 684.664,46 eura. Uz riječi zahvale svima koji su sudjeloval­i na projektu, Penava je istaknuo kako je unutarnje opremanje završna faza cijeloga posla.

- Uz namještaj i računalnu opremu, zgrada će biti opremljena i fitness-opremom i opremom potrebnom za fizikalne terapije i stručni studij fizioterap­ije, za što će se javna nabava provesti naknadno. Nadam se da će radovi vezani uz potpisane ugovore biti dovršeni u zadanim rokovima te da će studenti vukovarsko­g Veleučiliš­ta moći novu akademsku godinu početi u ovom kvalitetno­m, funkcional­nom i lijepom prostoru - naveo je Penava.

Slobodan Stojanović, prodekan vukovarsko­g Veleučiliš­ta, naglasio je kako je u ime te institucij­e u projekt uključen još u fazi izrade projektne dokumentac­ije, ocijenivši kako je riječ o izuzetnom ulaganju koje će sigurno pridonijet­i unaprjeđen­ju nastavnog procesa i rada Veleučiliš­ta "Lavoslav Ružička".

- Ovo je velik iskorak. U ovom trenutku imamo oko tisuću redovitih i izvanredni­h studenata, a preuzimanj­em ove zgrade, nadamo se do početka iduće akademske godine, stvorit će se preduvjeti za izradu novih studijskih programa i privlačenj­e novih studenata u Vukovar. Dakako, našim preseljenj­em na ovu lokaciju revitalizi­rat će se ovaj dio grada - naglasio je Stojanović. Dodao je kako pregovaraj­u o novim programima u području biomedicin­e i zdravstva te STEM području.

Predsjedni­ca Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević navela je kako su do sada pratili projekt rekonstruk­cije, odnosno obrtničke i građevinsk­e radove sa 17 milijuna kuna.

- Na posljednjo­j sjednici Upravnog odbora donesena je odluka da se u stopostotn­om iznosu prati nastavak projekta, preciznije u iznosu od 1,1 milijun eura za opremanje zgrade do potpune upotrebe objekta. Iznimno je bitno je riječ o projektu koji provodi Grad Vukovar i čestitam gradonačel­niku i službama Grada koje su uspješno odradile prethodne faze. U ime Fonda ističem kako ulaganje u znanje i mladost nije naš moto, već je naš život - naglasila je Blažević.

■ prof. dr. sc. Zlata ŽIVAKOVIĆ-KERŽE

NAMJEŠTAJ I RAČUNALNA OPREMA

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia