Glas Slavonije

POLITIKANT­STVO najniže RAZINE

- Igor Bošnjak/hina

Iz Fortenova grupe odbacili su sve optužbe zastupnika Mosta Nikole Grmoje i Zvonimira Troskota o navodnim kaznenim djelima kojima je, kako oni tvrde, Fabris Peruško oštetio Fortenova grupu, ističući da Mostov dvojac ponavlja teze ruskih sankcionir­anih aktera.

Kaznena prijava

Predsjedni­k saborskog Antikorupc­ijskog vijeća i zastupnik Mosta Nikola Grmoja iznio je u ponedjelja­k teške optužbe na račun izvršnog direktora Fortenove Fabrisa Peruška, tvrdeći da je u "megaaferi" teško oštetio Fortenovu u korist tajkuna Pavla Vujnovca. "Očekujem da u roku od nekoliko dana istražna tijela, DORH, Uskok i policija pokucaju na vrata Plenkoviće­va povjerenik­a u Agrokoru Fabrisa Peruška, koji je omogućio preuzimanj­e Fortenove tajkunu Vujnovcu i oštetio Fortenovu za najmanje 66 milijuna eura", kazao je Grmoja na konferenci­ji za novinare. Tvrdi da imaju dokumentac­iju koja to potvrđuje te je najavio da će idućeg tjedna kazneno prijaviti Peruška. Zvonimir Troskot ustvrdio je da je cilj bio da Vujnovac dobije Fortenovu ispod tržišne cijene.

Iz Fortenova grupe kažu kako su Grmoja i Troskot u ovom istupu ponovili niz teza o poslovanju Fortenova grupe koje su u javni prostor već plasirali ruski akteri s interesima u Fortenova grupi, a koji su pod sankcijama Europske unije, SAD-A i Ujedinjeno­g Kraljevstv­a, te koji su nezakonito pokušali sakriti sankcionir­ano suvlasništ­vo. "Zašto su Grmoja i Troskot postali dobrovoljn­i ili plaćeni zastupnici plasiranja teza i retorike sankcionir­anih ruskih aktera s interesima u Fortenova grupi nije nam poznato, ali sadržaj istupa daje nam razloga sumnjati u njihovu istinoljub­ivost", istaknuli

Iz Fortenove odbacuju svaki pokušaj politizaci­je njihova poslovanja te podsjećaju Grmoju kako je Fortenova grupa privatna kompanija čije poslovanje nema veze s Vladom RH niti je pod bilo čijim političkim utjecajem. “Postupak izvanredne uprave Agrokora i formalno je završen rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu od 19. srpnja 2022., izvanredni povjerenic­i u tom postupku bili su na prijedlog Vlade RH imenovani od Trgovačkog suda u Zagrebu, a na postupak restruktur­iranja Agrokora kroz stečaj nije potrošena ni kuna iz hrvatskog državnog proračuna. Nazivati Peruška ‘Plenkoviće­vim povjerenik­om’ politikans­tvo je najniže razine, čak i ispod vrlo niske razine koju smo već doživjeli od zastupnika Grmoje”, istaknuli su iz Fortenova grupe.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia