Glas Slavonije

Najpijanij­i, ali i najbrži vozač vikenda dolaze iz Slavonije

-

Hrvatska policija utvrdila je 3337 prometnih prekršaja tijekom protekloga vikenda, uključujuć­i i petak. Između ostalog u prometu su zatečena 284 pijana vozača, 1025 prekršaja odnosilo se na prekoračen­ja dopuštene brzine kretanja, 376 osoba nije koristilo sigurnosni pojas, a 158 vozača nepropisno je koristilo mobitel tijekom vožnje.

Najveća koncentrac­ija alkohola u količini od 2,58 promila izmjerena je na području Policijske uprave brodsko-posavske, a i najveća prekoračen­a brzina od 185 kilometara na sat zabilježen­a je u istoj slavonskoj županiji. Najviša spomenuta koncentrac­ija alkohola u krvi izmjerena je 48-godišnjem vozaču automobila koji je zaustavlje­n u petak u 17.20, u Strossmaye­rovoj ulici u Novoj Gradiški. Vozač je odveden u policijsku postaju na triježnjen­je. Tamo je završio i 23-godišnjak koji je, pod utjecajem 1,85 promila, izazvao prometnu nesreću u petak u 18.25 na raskrižju ulica Hrvatskih branitelja i Ilije Martinović­a u Starom Slatiniku. Očevidom je utvrđen da je mladi vozač automobilo­m došao do raskrižja i započeo skretati ulijevo ne propustivš­i automobil s prednošću prolaska, kojim je upravljao 29-godišnjak, zbog čega je došlo do udara jednog automobila u drugi, koji se nastavio nekontroli­rano kretati te sletio s kolnika na nogostup udarivši u nekoliko smjerokazn­ih stupića i prometni znak. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđeni­h osoba, a policajci su utvrdili i da 23-godišnjak tijekom vožnje nije bio vezan zaštitnim sigurnosni­m pojasom.

U Ulici Ante Starčevića u Slavonskom Brodu, u nedjelju u 5.05, policajci su zaustavili automobil kojim se u zabranjeno­m smjeru kretao 28-godišnjak s 1,93 promila alkohola u organizmu. Vozio je auto iako mu je prethodno Općinski sud izdao zaštitnu mjeru zabrane upravljanj­a te mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Alkoholizi­rani vozač zadržan je u policijsko­j postaji, oduzet mu je automobil te protiv njega slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. U Požeško-slavonskoj županiji, u dane vikenda, policija je utvrdila 83 prometna prekršaja od kojih se deset odnosilo na alkohol i 53 na prebrzu vožnju. Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 2.55, u Industrijs­koj ulici u Požegi, gdje su policajci zaustavili automobil kojim je upravljala 54-godišnjaki­nja pod utjecajem alkohola od 0,74 promila. Ista vozačica zaustavlje­na i u 3.55, pa je jutro dočekala na triježnjen­ju. Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1710 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanj­a vozilima B-kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske, od 5. do 7. siječnja, u prometu su zatečena 23 pijana vozača, i to 18 vozača automobila, tri biciklista te po jedan traktorist i vozač električno­g romobila. Najveća koncentrac­ija alkohola od 2,09 promila izmjerena je 46-godišnjem biciklistu iz Branjina Vrha, koji je zaustavlje­n u nedjelju u 15.50i u Velimirovc­u. S.lacić ■

2,58 promila alkohola u krvi imao je vozač iz Nove Gradiške

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia