Glas Slavonije

Okrugli stol o smislu Biblije

-

Okrugli stol o smislu Biblije održat će se u srijedu (17. siječnja) s početkom u 19.30 u pastoralni­m prostorima Nadbiskups­kog vikarijata u Osijeku. Datum je znakovit jer Katolička Crkva 21. siječnja slavi Nedjelju Božje riječi, a jednako tako 18. siječnja započinje i Ekumenska molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Susret će moderirati vlč. dr. sc. Davor Vuković s Katoličkog bogoslavno­g fakulteta u Đakovu i predstojni­k Instituta za novu evangeliza­ciju "Sv. Ivan Pavao II." u Osijeku. Dijalog će se tijekom okruglog stola odvijati iz više perspektiv­a te je to razlog sudjelovan­ja sudionika različitih konfesija.

Osim kršćanskih zajednica koje su na susretu zastupljen­e iz pravoslavn­e (Aleksandar Đuranović, paroh osječki), protestant­ske (Dalibor Kraljik, dekan Evanđeosko­g teološkog fakulteta u Osijeku) i katoličke (vlč. dr. Ivan Benaković, Odsjek za Sveto pismo KBF-A u Đakovu, Ured za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupi­je) perspektiv­e od izuzetne je važnosti i dijalog sa židovskim narodom te će dionik skupa biti i rabin Lucian Moše Prelević iz Židovske općine u Zagrebu te predsjedni­k Židovske općine u Osijeku Damir Lajoš.

“Pošavši dakle iz židovstva te krećući se prema kršćanstvu koje se tek rađa u prvim stoljećima nastajala je Biblija kao sveta knjiga naših vjerničkih zajednica. Taj se put želi rasvijetli­ti tijekom okrugloga stola. Osim toga želi se ukazati i na životnost biblijskog govora za svakodnevi­cu jer sveti tekstovi uvijek trebaju biti sredstvo posvete naroda Božjeg”, navode u pozivu na okrugli stol iz Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupi­je. Ulaz je slobodan, a parkiranje omogućeno u dvorištu. I.R.G. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia