Glas Slavonije

LAGANICA NA PAMPASU Zekić čeka, a klub kao da ima sve vrijeme ovog svijeta

Što ima novo? Ništa. U klubu koji je loše odigao polusezonu i kojem odmah trebaju pojačanja ne smije se događati - ništa

- Ivana Liović

Što ima novoga u klubu? Ništa! I tako iz dana u dan pitamo o novostima na Opus Areni, ali odgovor je uvijek isti. Jedno veliko i deprimiraj­uće - ništa. Naravno, nije da se ne radi ništa, nogometaši Osijeka ušli su u drugi tjedan zimskih priprema, trener Zoran Zekić i njegov stručni stožer malo su stisnuli gas i do odlaska u istarski Novigrad, 12. siječnja, na programu su dva treninga dnevno, a u srijedu je zakazana i pripremna utakmica s vodećom momčadi Supersport Prve lige Zrinskim Osječko 1664.

Strpljenje i čekanje

Naučili smo da su na Pampasu oko možebitnih dolazaka i odlazaka svaki prijelazni rok zakopčani do grla, ali isto tako znamo da se sigurno nešto radi kad je u pitanju sređivanje svlačionic­e. Osječani svojim mladim igračima pokušavaju naći optimalne sredine za razvoj i poslati ih na posudbu, neke od igrača koji su pali u drugi, treći ili peti plan rado bi "utopili" i skinuli s platne liste, a nije tajna da bi se Zekić drage volje riješio i nekih igrača koji su u završnici jesenskog dijela sezone dobivali priliku i igrali, ne zato što je trener bio oduševljen njihovom formom i izdanjima, nego jer nije imao druge opcije. Uostalom, Zekić je na prvom ovogodišnj­em okupljanju kazao:

- S nekim sam igračima već obavio razgovor nakon završetka polusezone. Međutim, na pripremama su se pojavili svi, tako da vjerojatno nisu našli neka rješenja ili su jednostavn­o sretni i zadovoljni ovdje.

Tko će otići, teško je reći, ali ima ih podosta koji bi radije sjedili na tribinama Opus Arene nego se negdje dalje trudili i pokušali nametnuti. Na Pampasu im je odlično, ne igraju, ne moraju se "kidati" iz tjedna u tjedan, nema stresa utakmica, a plaća redovito sjeda. Ono što se potpiše, mora se poštovati, Klub to poštuje, pa su mu vezane ruke. Trener na tu situaciju već pomalo ludi, želi pojačanja odmah i sad, ali od povratka u klub se uči strpljenju i čekanju. Na Opus Areni strpljivo čekaju i dolazak novog sportskog direktora, Portugalca Josea Bota, prema posljednji­m informacij­ama on bi se u Osijeku trebao pojaviti u srijedu popodne, a već od četvrtka kreće u akciju. Nakon što snimi svlačionic­u, valjda će tek tada postati svjestan da mora zasukati rukave jer je došao u sredinu u kojoj ga čeka težak i mukotrnath­inaikos pan rad. Dok Boto ne dođe, u Klubu će se valjda još uvijek događati - ništa. Ili je to najlakša riječ da se otepu dosadni novinari.

Boto dovršava stvari

Zekić i Osijek istaknuli su da su njihov prvi pick ovog prijelazno­g roka dva veznjaka - Enis Čokaj, bivši igrač Lokomotive, danas grčkog Panathinai­kosa, te Qëndrim Zyba, veznjak kosovskog Ballkanija, s kojim je Dinamo igrao u skupini Konferenci­jske lige. Zekić želi promijenit­i krvnu sliku momčadi, želi drukčiji stil igre, a Zybu i Čokaja vidi kao igrače koji bi se dobro uklopili u njegovu viziju i stil. Imena njih dvojice dugo se vrte, ali ni jedan još nije stigao u Slavoniju. Osijek je poslao za Zybu ponudu, ali Ballkaniju je odbio i navodno traži oko 350 tisuća eura. Zyba s kosovskim klubom ima ugovor na još godinu i pol, pa se tih 350 tisuća ne čini previše. Pregovori traju i s Čokajem, on je čak dao svoju riječ “dolazim u Osijek”, ali u međuvremen­u je u Paza trenera stigao Turčin Fatih Terim, koji želi sve sadašnje igrače na okupu da vidi njihove mogućnosti. Tako je zbog dolaska Terima u grčki klub Osijek stavljen na čekanje. Još se nekoliko imena spominjalo da bi ove zime moglo doći u osječke redove, recimo Marko Dabro, kao i Antonio Marin. No iz kluba o njima dvojici ne žele ni riječi, pa je sve to u sferi nagađanja. Čeka li Osijek dolazak Bota, koji bi trebao finalizira­ti transfere, ili Klub misli da ima sve vrijeme ovoga svijeta, treba vidjeti sljedećih dana. No ono što je sigurno, Zekiću u momčadi treba svježa i nova krv, trebaju mu igrači odmah kako bi na vrijeme krenuo uigravati momčad za proljeće. Ponavlja to trener iz dana u dan i nada se da neće morati čekati kraj prijelazno­g roka da bi u Osijek došao igrač(i) koji neće popuniti ionako već punu svlačionic­u, nego biti pojačanje. Dolazak u novu sredinu “pet do 12” nikada nije dobra stvar, a i zna se tko dolazi u posljednji­m trenucima, uglavnom oni koji nisu imali kamo dalje. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia