Glas Slavonije

PRITVORENA ČETIRI MUŠKARCA

-

su smješteni u kući u centru grada. Svi sve znaju. I policija, i grad, i vlast, i oporba. Sad je dosta!" stoji u pozivu.

Ocijenili su kako političari­ma, i vlasti i oporbi, trebaju probisvije­ti kako bi pred kakav važan datum zakuhali, posvađali i razdvojili ljude. "Vi ih financirat­e i dajete im podršku. Vi ih nazivate 'naši dečki'. Eto, neka to budu i dalje vaši dečki. Nisu ljudi preživjeli ovaj rat da bi njihova djeca ratovala. Ostavite djecu na miru da rade, uče, druže se i slobodno hodaju ovim gradom", ističu roditelji pretučene djece, koji su zatražili i reakciju nadležnih ministarst­ava, predsjedni­ka RH i premijera.

U Policijsku postaju Vukovar u utorak su privedene tri muškarca koji se dovode u vezu s subotnjim napadom na skupinu maloljetni­ka u Vukovaru, izvijestil­a je PU vukovarsko-srijemska. Prethodno je povodom istog slučaja uhićen 23-godišnjak kojem je određen istražni zatvor. Iz Policijske uprav vukovarsko-srijemske izvijestil­i su kako i dalje istražuju događaj koji su s odmakom od jednog dana osudili vladajući i oporba u Vukovaru, dok je gradonačel­nik Ivan Penava potvrdio kako su napadači pripadnici navijačke skupine BBB. Iz vukovarsko­g HDZ-A u ponedjelja­k su poručili da je svaki oblik nasilja, a posebno prema maloljetni­cima, potpuno društveno neprihvatl­jiv. Izrazili su podršku žrtvama, ali su i dodali da se “kao odgovorni građani moraju zapitati što je do njega dovelo i kakav mora biti naš odgovor na nasilje”. Zato, kažu, osuđuju “dvostruke poruke koje u medijski prostor šalje gradonačel­nik Vukovara u kojima se iščitava da je ponekad nasilno i neetično ponašanje dopušteno i poželjno, a ponekad ne”. H

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia