Glas Slavonije

U petak u 2024. prva akcija DDK

-

- Nakon Sveta tri kralja đakovačke ulice ponovno su osvanule s odbačenim božićnim drvcima koja ispred kuća čekaju odvoz. Raskićena i odložena na ulicama, drvca nekako tužno, sjetno podsjećaju da su do jučer bila neizostavn­i dio blagdanske čarolije i dekora svakog doma za Božić i Novu godinu. U đakovačkom komunalcu Univerzal poručuju kako će ih njihovi djelatnici odvesti krajem ovog i tijekom idućeg tjedna, a da ih građani odlože ispred kuća, na mjestima gdje inače odlažu kante s raznim vrstama otpada, odnosno da drvca grupiraju uz kontejnere za otpad. Odvozom, drvca će, kako navode u Univerzalu, biti iskorišten­a za kompost ili proizvodnj­u energije. Djelatnici đakovačkog komunalca odbačena božićna drvca skupljat će krajem ovoga tjedna i početkom idućeg tjedna po svakoj ulici u gradu Đakovu, kao i svim ulicama u svih osam prigradski­h naselja. S.Ž.

ĐAKOVO - U petak, 12. siječnja, prva je akcija dobrovoljn­og davanja krvi (DDK) u ovoj godini u Gradskom društvu Crvenog križa Đakovo (GDCK), koje je objavilo ukupan raspored tih akcija za ovu godinu. Akcije DDK tradiciona­lno se održavaju drugog petka u mjesecu, a Gradsko društvo Crvenog križa Đakovo na zahtjev je broj cjelodnevn­ih akcija DDK uspjelo povećati na njih četiri tijekom godine. Prva ovogodišnj­a akcija trajat će od 9 do 19 sati i to je prva od četiri ovogodišnj­e cjelodnevn­e akcije DDK. Iduća akcija je

9. veljače, potom 8. ožujka pa 12. travnja. Slijede akcije DDK 10. svibnja, 14. lipnja,

12. srpnja, 9. kolovoza, zatim 13. rujna, 11. listopada,

15. studenoge, a posljednja u ovoj godini je 13. prosinca, izvijestil­o je o rasporedu akcija dobrovoljn­og davanja krvi tijekom 2024. godine Gradsko društvo Crvenog križa Đakovo. S.Ž.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia