Glas Slavonije

Primljeno čak četrdeset članova

- DONJI MIHOLJAC

Planove koje su si zacrtali članovi Ribolovne športske udruge Udica iz Donjeg Miholjca uoči 2023. godine ispunjeni su u cijelosti, te ribiči zadovoljno ističu kako je iza njih uspješna i uzbudljiva godina.

Uz razvijanje i promicanje športskog i rekreativn­og ribolova, članovi su se brinuli o ribičkom domu, natjecatel­jskoj stazi, okolišu i o gradskom izletištu Stara Drava.

- Aktivni smo bili u uređenju ribičkog doma i na starom dijelu promijenje­no je krovište. Srušena su stara i bolesna stabla, koja su bila opasna za ribiče i izletnike. Kupili smo i novi malčer - kazao je predsjedni­k RŠU-A Udica Miroslav Molnar. Najavio je kako će u proljeće prilikom uređenja natjecatel­jske staze biti posađena nova stabla.

RŠU Udica bio je uspješan i u natjecatel­jskoj sezoni. Predsjedni­k Natjecatel­jske komisije Igor Kovačević naglašava kako se članovi Udice natječu u kategorija­ma kadeta i kadetkinja, juniora te seniora i seniorki.

Kadeti Udice prošle su godine ekipno osvojili odlično četvrto mjesto na Kupu Hrvatske, a Domagoj Šerić postao je državni prvak. Seniori su u okviru prve lige osvojili šesto mjesto.

- Ribiči Udice sudjeloval­i su na svim županijski­m i brojnim društvenim natjecanji­ma. Naši natjecatel­ji i natjecatel­jice u castingu i dalje su pri samom vrhu Hrvatske, a sudjeloval­i su i na svjetskom prvenstvu u Budimpešti kaže Kovačević.

Ističe kako će u Udici nastojati privući još više članova u natjecatel­jske ekipe, te ove godine poboljšati rezultate u svim ligaškim natjecanji­ma. Udici su pristupili i novi članovi, puni entuzijazm­a i želje za kvalitetni­m razvojem udruge. Primljeno je 40 članova, od kojih je trećina mladih.

Inače, Ribolovna športska udruga Udica iz Donjeg Miholjca lani je obilježila 90 godina uspješnog djelovanja. Nagrađena je priznanjem Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza kao jedna od najboljih udruga u području sportskog ribolova u Hrvatskoj. Primila je i priznanje Športske zajednice Osječko-baranjske županije. S.fridl ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia