Glas Slavonije

Rock&off: Najviše dobili su IDEM, P

Protekla je godina u autorskom i koncertnom smi

- Tanja Kvorka

Nakon uspavanog razdoblja koje uvijek slijedi nakon Nove godine, ovog ponedjeljk­a glazbeni svijet probudile su nominacije za prestižnu nagradu Rock&off, čije ćemo dobitnike doznati 2. veljače u Tvornici kulture, na najboljem tulumu u gradu.

Devet kategorija

Nominacije su rezultat zbroja glasova stručnog žirija, što ga čini više od 90 novinara/ glasača iz najvažniji­h domaćih medija, koji su za izvođače u velikoj konkurenci­ji glasali u dva zasebna kruga. Ovogodišnj­i rekord po broju nominacija drži IDEM s čak šest nominacija, a slijede ga PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS s pet nominacija te LET 3, Klinika Denisa Kataneca i Vojko V s četiri nominacije.

Protekla je godina u autorskom i koncertnom smislu donijela velik broj uspješnica, što je samo dodatno stavilo pritisak i otežalo odluke stručnom žiriju, koji je morao odabrati nominirane u čak devet kategorija - Album godine, Pjesma godine, Koncertni izvođač godine, Veliki prasak godine, Rock&off izvođač godine, Pop&off izvođač godine, Rap&off izvođač godine, Jazz&off izvođač godine i Electro&off izvođač godine. U posljednjo­j kategoriji, Iskonovoj nagradi publike, glasači će moći odabrati i nagraditi svoje favorite na webu www.iskon. hr od 19. siječnja do 2. veljače u podne.

U jednoj od najkonkure­ntnijih godina i najtežoj za odluke žirija još od nastanka nagrade istaknula su se poznatija imena koja su postigla opipljive uspjehe. U konkurenci­ji za album godine

natječu se Baba

Yaga - "Musaka", IDEM - "poyy", Klinika Denisa Kataneca - "Kao zao kor", M.O.R.T. "Samo hrabro i bez veze", Nina Romić - "Jezero", PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS - "Vesna" i Vojko V "Dvojko".

Pjesme koje su najviše odzva- njale u našim ušima prošle godine i zaslužile nominaciju su Grše - "Mamma Mia", IDEM - "Par put godišnje", Let 3 - "Mama ŠČ!", M.O.R.T. - "Svijet se sužava", Natali Dizdar - "Ocean", PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS - "Većinom" i Vojko V - "Mamacita".

Jedna od boljih koncertnih godina iznijela je na manje, ali i najveće pozornice nezapamćen­u energiju domaćih izvođača, koji su se svojim koncertnim izdanjima urezali publici i struci u pamćenje. Za koncert godine nominirani su Damir Urban, Goran Bare & Majke, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS i Vojko V. Nagradom "Veliki prasak godine" za najbolje nadolazeće glazbenike koji su u prošloj godini napravili veliki pomak mogli bi biti nagrađeni Groovetast­ic, IDEM, TV EYE, Zimzelen i Živa.

Svoje mjesto

među no

IDEM (Antun Aleksa)

 ?? ??
 ?? ?? Let 3
Let 3
 ?? ?? PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS
PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia