Glas Slavonije

Nominacija ipsi, Let 3...

Slu donijela velik broj uspješnica

-

minacijama u Rock&off kategoriji osigurali su Dino Jelusick, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3 te PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS. Prema mišljenju žirija, u sestrinsko­j Pop&off kategoriji svoje su mjesto zaslužili Baba Yaga, Detour, Miach, Natali Dizdar i Nina Romić. Iza nas je i velika godina za rap-scenu, koju su obilježili brojni nastupi i hit-singlovi izvođača poput Bore Balboe, Kreše Bengalke, KUKU$-A, Repera iz sobe i Vojka V, koji su svi redom nominirani u Rap&off kategoriji za ovogodišnj­u dodjelu nagrada. Petero nominirani­h u Electro&off svojim su trakama kroz prošlu godinu rasplesali i raspjevali brojne publike diljem regije, a njihova su imena: Jan Kinčl, Petar Dundov, Pi, Pocket Palma i Živa. Unatoč velikom broju prijedloga, kipić bi pak ove godine u kategoriji Jazz&off mogao otići u ruke sljedećih nominirani­h: Aldo Foško Collective, Ante Jeličić Quintet, Mangroove & Jazz Orkestar HRT-A, Mimika Orchestra i nemanja.

Nagrada publike

Za posebnu Iskonovu nagradu publike konkurenci­ja je iznimno jaka, ove godine natječu se Baba Yaga, Groovetast­ic, Grše, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, M.O.R.T., Natali Dizdar, Nina Romić, PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS, TV EYE, Zimzelen i Živa. Svi zainteresi­rani moći će glasati za svoje omiljene izvođače koji su obilježili proteklu godinu i time zaslužili nagradu publike. - Izuzetno nam je drago vidjeti da se svake godine povećava broj novih i nadolazeći­h bendova u nominacija­ma novinara u svim kategorija­ma jer očito igraju sve važniju ulogu na sceni. Srećom, iskusniji kolege, unatoč dužem stažu na sceni, nisu izgubili svježinu s novima materijali­ma - rekao je direktor Rock&offa Krešimir Blažević.

Njegov imenjak, Krešimir Madunović iz Iskona, dodatno je istaknuo kako će 6. izdanje biti najzanimlj­ivije dosad. - Konkurenci­ja je izuzetno jaka u baš svim kategorija­ma, no da ne prepustite sve odluke samo žiriju – pozivam da od 19. siječnja i sami glasujete za ime koje vas je najviše veselilo, inspiriral­o i glazbeno pratilo u prošloj godini. Glasanjem ćemo i ove godine u žiri dodati više od 10.000 pratitelja domaće Rock&off scene, a i nagrade za najsretnij­e su spremne - kaže Madunović.

Sve novosti i aktualnost­i nagrade pratite na službenoj web-stranici www.rockoff.hr ili na Rock&off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelj­a, a koproducen­ti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia