Glas Slavonije

Napokon je i to riješeno, bijelo-plavi nakon stotinjak dana dobivaju sportskog direktora

-

nju, a najzvučnij­e ime prijelazno­g roka u osječke redove stiže - danas popodne. I već u četvrtak kreće s poslom na Pampasu. Nije riječ o igraču, nego o novom sportskom direktoru Joseu Botu. Portugalca se u Slavoniji čeka kao Mesiju, životopis mu je impresivan i njegovim dolaskom klub s Opus Arene pokazuje da ipak ima ono što mu navijači često zamjeraju - visoke ciljeve i ambicije. Napokon je i to riješeno, pozicija sportskog direktora jedna je od ključnih u klupskim strukturam­a, a Osijek čovjeka zaduženog za sportsku politiku nije imao stotinjak dana, od početka listopada i odlaska Ivice Kuleševića. Ako mađarski vlasnici budu pratili Bota i ispunjaval­i njegove želje, od ljeta bi se u Osijeku mogla događati jedna lijepa nogometna priča.

Oni koji od Bota očekuju neka čuda već ove zime u zabludi su, on će samo finalizira­ti pregovore koje Osječani već vode, ako "nacilja" nekoga i dovede, to je samo bonus, ali njegovo vrijeme kreće tek u ljetnom prijelazno­m roku.

Iz Zagreba je ponovno stigla vijest kako je Osijek zainteresi­ran za nekadašnje Dinamovo čudo od djetata i neuspjeli projekt modrih Antonija Matako kažemo, Komak to izgovara osebujniji­m rječnikom, ali kontekst je isti. Kako Zrinski trenutačno stoji u odnosu prema bijelo-plavima vidjet će se i danas na pomoćnom terenu Opus Arene u utakmici koja će biti zatvorena za gledatelje. Može se očekivati da će trener Zoran Zekić pružiti priliku svim trenutno raspoloživ­im igračima, među kojima je od ovoga ponedjeljk­a i oporavljen­i Darko Nejašmić, koji je imao problema s virozom i povišenom temperatur­om i posljednji se priključio treninzima. Zrinski je dobar izbor za prvi test, momčad koju s klupe vodi bivši igrač i pomoćni trener NK Osijek, Igor Budiša, hit je drugog ranga hrvatskog klupskog nogometa. Zrinski je u prvenstvo Prve lige ušao tiho i nakon jesenskog dijela drži prvo mjesto na tablici ispred favorizira­nog Šibenika. Želje i ambicije Zrinskog Osječko 1664 je da se sljedeće sezone pridruži Osijeku u elitnom rangu. U njihovoj momčadi su i nekadašnji igrači Osijeka Domagoj Stranput, Stjepan Salapić, Patrick Stanić, Petar Korov, Tin Kuprešak, Bruno Unušić. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia