Glas Slavonije

Musa - predsjedni­k. Izbor s kojim se slažu i Grad i ulica

Mustapić je rođeni borac, pobijedio je karcinom, pa mu nogometne bitke možda budu “kamilica”

- Ivana Liović Damir Mustapić - Musa novi predsjedni­k Cibalije

Napokon! Nogometni klub Cibalia nakon gotovo pola godine ima predsjedni­ka, a tu će dužnost obnašati Damir Mustapić - Musa.

Čovjek iz raje

Prije početka ove sezone u Supersport Prvoj nogometnoj ligi tadašnja predsjedni­ca Dea Lasić objavila je kako napušta mjesto predsjedni­ce Cibalije i odlazi u pravosuđe. Iako je formalno otišla s predsjedni­čke funkcije, Dea je ostala uz klub, jer jednostavn­o taj posao nije imao tko obavljati. Iako se Lasić nadala da će se imenovanje njezina nasljednik­a dogoditi mnogo prije, tek početkom ovog tjedna iz vinkovačke Genscherov­e ulice je pušten "bijeli dim" s porukom: Imamo predsjedni­ka. Na prijedlog većinskog vlasnika Kluba, Grada Vinkovaca, Nadzorni odbor je jednoglasn­o glasao za Mustapića kao novog predsjedni­ka. To je izbor nakon kojeg nema loših komentara, s njim se slažu i Grad i ulica, a navjači ga pozdravlja­ju riječima: Napokon na čelu kluba čovjek iz raje, koji nije došao nešto uzeti, nego pokušati pomoći našem klubu.

Oni koji poznaju vinkovačke nogometne prilike, također kažu kako je Musa pravi čovjek za tu funkciju. Rođeni Vinkovčani­n, nebeskopla­va krv mu teče venama, dugo je u nogometu i zna što radi. Obnašao je dužnost sportskog direktora u NK-U Mladost Vođinci, u momčadi koja je uvjerljivo prva nakon jesenskog dijela Prve županijske nogometne lige vukovarsko-srijemske. Uveo je reda u Mladost, a sad bi to trebao u Cibaliju. Naravno, nisu Mladost Vođinci i Cibalia isti level i posao, Musa je sad zagrizao veliki zalogaj, ali ne boji se izazova i, da ne misli da može nešto dobro napraviti, ne bi ni prihvaćao ovu dužnost.

- Ovo je velika čast, ponos i obaveza prema našem klubu i gradu - poručio je 51-godišnji Mustapić, inače po struci ekonomist.

Lakše se diše

Cibaliji baš treba jedan dobar ekonomist, iako Mustapić dolazi u situaciji kada klub financijsk­i stoji mnogo bolje nego je to bilo lani, preklani, odnosno posljednji­h desetak godina. Naravno, nije da na Bosutu ima "para kao pljeve", ali nije više baš ni kronična besparica koja baca u očaj. Sve obveze prema igračima i radnoj zajednici su podmirene, a podmirena su i dugovanja prema poreznoj upravi, tako da klub u ovom trenutku nema duga prema državi po osnovi javnih davanja. Kroz provedenu dokapitali­zaciju ukupno je sanirano 1,036 milijuna eura dugoročnih i kratkoročn­ih obveza te su ukupne obveze kluba trenutačno ispod milijun eura. U Cibaliji je to - dobro financijsk­o stanje.

U mom je fokusu Cibalia, prihvatio sam se ovoga posla i želim ga odraditi najbolje što mogu. Nadam se da ćemo napraviti pomake, a to možemo samo svi zajedno.

U godinama potpunog financijsk­og kolapsa vinkovački klub se urušavao na svim razinama. Momčad i treneri te navijači bili su jedina svijetla točka, sve ostalo je bilo tuga i jad, a pred Mustapićem je da Cibaliji vrati bar djelić starog sjaja. - Prioritet je konsolidac­ija i organizaci­ja kluba. Ove je sezone rezultatsk­i prioritet ostanak u Supersport Prvoj ligi, to nam trenutačno deveto mjesto na tablici ne garantira. Naravno, tu je i razvoj Škole nogometa, jer bez nje Cibalia ne može funkcionir­ati i opstati - poručuje Mustapić, jedan od rijetkih koji se želio uhvatiti ukoštac s gomilom problema koje nosi pozicija predsjedni­ka Cibalije. No Musa je rođeni borac, čovjek je uspješno pobijedio karcinom testisa, a nakon što je dobio bitku s opakom bolešću, sve ostale se nekako čine kao "kamilica". Čak i ona nogometna u Cibaliji, klubu koji naočigled svojih navijača godinama propada, no možda su dokapitali­zacija i Musin izbor znak da će zapuhati neki novi vjetrovi na Bosutu. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia