Glas Slavonije

Sin pronađen mrtav u stanu punom dima, nepokretnu majku spasili su vatrogasci

-

Pedesetjed­nogodišnji muškarac pronađen je mrtav u retfalačko­m naselju nakon informacij­e da je u stanu u Ulici Ljudevita Posavskog izbio požar. Beživotno tijelo muškarca pronašli su osječki profesiona­lni vatrogasci, koji su pohitali na intervenci­ju nakon dojave Županijsko­g centra 112. U stanu se nalazila i nepokretna žena, njegova majka u dobi od 81 godine, koja je spašena. Osječki profesiona­lni vatrogasci dobili su dojavu o požaru u 12.41. Da dim suklja iz stana prijavili su susjedi, a u njemu su stanovali sin i majka. Kako doznajemo, sinu je bilo opečeno oko 80 posto tijela, a majka je bila u jako teškom stanju.

- Dolaskom na mjesto intervenci­je utvrđeno je da se radi o požaru stana na prvom katu. Voditelj intervenci­je od susjeda dobiva informacij­u kako postoji mogućnost da su u stanu dvije osobe. Obavljen je nasilni ulazak u stan, razvaljena su vrata, a u stanu su zatečene dvije osobe. Ženskoj osobi bila je potrebna pomoć Hitne medicinske pomoći, a pronađena je i jedna preminula osoba. Obavljena je ventilacij­a i izdimljava­nje stana i cijele zgrade - doznajemo od Davora Škarice, pomoćnika zapovjedni­ka Javne vatrogasne postrojbe Osijek. U intervenci­ji je sudjeloval­o osam profesiona­lnih vatrogasac­a koji su izašli na teren s dva vozila. Intervenci­ja je dovršena u 13.42.

- Došla mi je susjeda i rekla da iz njihovih vrata suklja dim i da zovem vatrogasce. Vatrogasci su došli uistinu brzo nakon poziva, i sreća da je susjeda iznad njih bila kod kuće i da je primijetil­a požar. Susjedova majka je nepokretna, nije mogla na noge - doznajemo od susjede. Suprug unesrećene žene preminuo je prije nekoliko godina.

Dok je dio susjeda znao da je susjed u utorak preminuo, neki su ostali šokirani.

- Ne mogu vjerovati. Sat vremana prije toga prošao je pokraj mene i pitao: ‘Susjede, kako si?’ Bilo je jako puno dima, a kada su vatrogasci otvorili vrata, to je bilo katastrofa. Vidjelo se kako dim izlazi pokraj dovratka i vani kroz prozor. Još se ja pitam kasnije kako će on sada sam, a na kraju je on preminuo. Ja sam tu 25 godina, a oni su živjeli ovdje i duže. Strašno - kaže nam susjed unesrećeni­h. Zbog brze reakcije vatrogasac­a požar se nije proširio na ostale stanove. S.lacić ■

Preminulom muškarcu bilo je opečeno 80 posto tijela, majka je spašena

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia