Glas Slavonije

Sjekirom prijetio da će ubiti kćer i nju jer nije dobila plaću

-

Protiv 46-godišnjeg nezaposlen­og soboslikar­a podignuta je optužnica jer je prijetio smrću supruzi i malodobnoj kćeri. Tereti ga se da je 17. listopada prošle godine pijan, u kući u jednom gradu u Slavoniji, revoltiran na suprugu zbog toga što još nije dobila plaću (!?), uz uvrede vikao da će ubiti nju i njihovu maloljetnu kćer. Potom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i da idu u ugostitelj­ski objekt gdje supruga radi, držeći u ruci sjekiru i ponavljaju­ći da će ih obje ubiti.

Tužiteljst­vo predlaže sudu da 46-godišnjaka proglasi krivim i osudi ga na deset mjeseci zatvora, no kazna neće biti izvršena ako u roku dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Sudu se predlaže da mu se oduzme sjekira jer postoji opravdana bojazan da bi vraćanjem mogla ponovno biti uporabljen­a za istu svrhu, te da mu se produlje mjere opreza.

Ispitan u policiji i u državnom odvjetništ­vu, 46-godišnjak je rekao da je toga dana prvo u kući bila svađa i rasprava oko financija. Bio je uznemiren, ljut i razočaran zbog neimaštine i nezaposlen­osti, a u to vrijeme je i popio. "Supruga je lagala kako nema broj od poslodavca da ga pita zašto nije uplatio plaću, a znam da ga ima. Sve to me prebacilo", rekao je 46-godišnjak dodavši kako je supruga krenula u kafić po broj mobitela, a on je hodao iza, zagrlivši dijete jednom rukom, a u drugoj je držao sjekiru. "Htio sam sjekirom polupati vrata kafića, i u jednom trenutku je supruga potrčala prema kafiću i pozvala policiju. Kada je došao policajac, shvatio sam što se događa i spustio sam sjekiru", rekao je u svom iskazu 46-godišnjak. Žrtva je svjedočila da je tog popodneva došla kući s kćeri, no suprug, koji je bio jako pijan, nije im dao da uđu u dvorište. Ponavljao je da hoće novac koji je zaradila. Pokraj njih je prošao susjed i upitao supruga ima li problema, na što mu je optuženi rekao: "Ti si moj prijatelj, ti si u redu, tebi neću ništa." Za to vrijeme su ona i kći ušle u kuću, a kći je otišla u sobu. Suprug je krenuo za kćeri, uhvatio ju za ruku i odvukao u hodnik. Otišao je potom u verandu, uzeo sjekiru i istjerao ih sve van te rekao da idu k njezinu poslodavcu po novac ili će ih pobiti. Kada su došli do kioska, tamo se nalazio mlađi dečko koji je pitao supruga: "Je l' se to može riješiti razgovorom?" jer je on držao sjekiru podignutu u visini glave. Suprug je pustio kćer i počeo se unositi prema tom dečku i govoriti mu: "Šta se ti petljaš?" "Iskoristil­a sam priliku i uspjela nazvati 112 te s kćeri pobjegla u trgovinu. Iz nje sam izašla kada je došla policija", rekla je žrtva. Djelatnica kioska pokraj kojeg su prolazili rekla je da je gospođa dotrčala, pognula se i telefonira­la. Pretpostav­lja da je zvala policiju, jer je rekla: “Dođite, ubit će i mene i dijete!” Dok je gospođa bila s te strane kioska i pričala na telefon, s druge strane kioska iz smjera crkve došao je muškarac s djetetom. Djevojčicu je držao lijevom rukom za rame, a u desnoj je držao podignutu sjekiru. Gospođi je govorio: “Ubit ću tebe i malu, kurvo!” nakon čega ju je psovao i vrijeđao. Nakon toga su otišli prema trgovini. S.lacić ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia