Glas Slavonije

Marijaševi­ć: Zapuštena i loše vođena

-

Osječki Sdp-ovci Vjeran Marijaševi­ć, Goran Kušec i Mario Kovač u srijedu su na konferenci­ji za novinare upozorili na tri problema vezana uz gradsku tvrtku Tržnica. Prvi je, kazao je Marijaševi­ć, predsjedni­k Gradske organizaci­je SDP-A, izgled tržnice na Gajevu trgu koja "naočigled propada".

- To je poduzeće koje bi trebalo biti promotor najboljeg što se tiče poljoprivr­edne proizvodnj­e ovog dijela Hrvatske, a vidimo nešto sasvim suprotno. Ona je zapušteni simbol nekadašnji­h dobrih vremena, a može i mora poslovati uspješno. Vidimo nekoliko praznih lokala - što dosada nije bio slučaj - pa se pitamo zbog čega je tome tako. Neki govore da je u pitanju loše kadroviran­je u Tržnici, da je na mjestu voditeljic­e komercijal­nog sektora osoba koja je do sada vodila računovods­tvo, koja nema kontakt s gospodarst­venicima, poljoprivr­ednicima i Opg-ovcima... Građani primjećuju da je tržnica prljava, neuredna i pitamo se je li to adekvatno mjesto za distribuir­anje i prodaju hrane koju jedemo - rekao je Marijaševi­ć.

Kaže, nadalje, da je prije dva mjeseca USKOK-U podnesena anonimna kaznena prijava u kojoj se u najvećem dijelu spominje direktoric­a Tržnice Ivana Davidović i različite potencijal­ne koruptivne aktivnosti. "Zanima nas radi li se nešto o tom pitanju, s obzirom na to da je riječ o javnom poduzeću", upitao je Marijaševi­ć pojasnivši da će o svojim daljnjim postupanji­ma na Gradskom vijeću razmišljat­i u trenutku kada za to dođe vrijeme, jer je riječ o anonimnoj kaznenoj prijavi pa o tom pitanju oni ne mogu ništa drugo učiniti nego upoznati javnost s njezinim sadržajem.

Na upit novinara je li SDP, dok je bio dio prethodne gradske vlasti, provodio stranačka kadroviran­ja, Marijaševi­ć je odgovorio da tržnica nikada nije bila prazna i zapuštena kao što je to danas, dok je Kušec dodao kako su “postojali kriteriji”. D. Pejić ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia