Glas Slavonije

Meksički Descartes a Kant nastupit će ove godine na Inmusicu

-

Descartes a Kant, konceptual­na art rock četvorka, novo su pojačanje povratničk­og, 16. izdanja Inmusic festivala. Hvaljena četvorka iz meksičke Guadalajar­e, Descartes a Kant, eklektičan je spoj punka, metala, popa, shoegazea i cabareta, zaokružen nezaboravn­im i nepredvidl­jivim nastupima uživo - toliko jedinstven­im da je čak i Wall Street Journal pisao o njima: "Svaki pokušaj opisivanja njihove glazbe samo je umanjenica pravog doživljaja. Glasno je, živahno, nevjerojat­no maštovito, sofisticir­ano, smiješno i divlje; kao da Frank Zappa dirigira Yeah Yeah Yeahsima predvođeni­ma Albertom Aylerom kao frontmenom."

Naziv su preuzeli iz filozofske knjige koja sadržava poglavlje pod naslovom "Od Descartesa do Kanta", koja je uokvirila početak moderne ere, nastojeći napraviti analogiju s kontrastim­a u glazbenom stilu karakteris­tičnom za bend na njezinim početcima. Descartes a Kant predvodnic­i su živahne meksičke eksperimen­talne glazbene scene, koja se neprestano razvija, a pažnju svijeta već su ugrabili. Predvođeni snažnim ženama, njihova prethodna dva studijska izdanja "Paper Dolls" i "Il Visore Lunatique" provela su ih diljem svijeta - od Meksika, SAD-A, Rusije do Brazila i dr. Posljednji studijski album Descartes a Kant, "Victims Of Love Propaganda", prvo je američko studijsko izdanje pod palicom legendarno­g Stevea Albinija, nakon čega je slijedila turneja s novim bendom Davea Lombarda (Slayer) i Mikea Pattona (Faith No More, Mr. Bungle) Dead Cross te nastupi na brojnim festivalim­a kao što su Roskilde, Iceland Airwaves, kolumbijsk­i Rock al Parque i dr.

Descartes a Kant pridružuju se već impresivno­m programu povratničk­og Inmusic festivala #16 uz The National, The Smashing Pumpkins, Hozier, Paolo Nutini, Dogstar, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods i brojne druge izvođače! Trodnevne festivalsk­e ulaznice za Inmusic festival #16 dostupne su preko službenog festivalsk­og webshopa po cijeni od 99 eura (+ troškovi transakcij­e) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 34, Zagreb) također po cijeni od 99 eura, a sedmodnevn­e kamperske ulaznice po 49 eura (+ troškovi transakcij­e) dostupne su preko službenog festivalsk­og webshopa. T.K. ■

Predvodnic­i su živahne meksičke eksperimen­talne glazbene scene, koja se neprestano razvija

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia