Glas Slavonije

Remaster Vještica i dalje na vrhu, a Mia sjajna peta

-

Remaster ploče "Totalno drukčiji od drugih" (Croatia Records) grupe Vještice drugi uzastopni tjedan predvodi Top-listu prodaje. Hladno je pivo s albumom "Šamar" (Dancing Bear) na broju dva, a na trećem mjestu nalazimo kompilacij­u singlova Zdravka Čolića "25 Greatest Hits" (Croatia Records). Ovotjedni Top 5 zaključuju povratci Marka Kutlića s "Poleti ptico" (Croatia Records) na četvrtom i Mije Dimšić s "Monologue" (Croatia Records) na petom mjestu. Tim rezultatom grupa Vještice spojila je dva tjedna na broju jedan Top-liste prodaje i tako postala prvi izvođač s dva ili više tjedana na vrhu Top-liste prodaje domaćih izdanja u 2024. godini. Kada gledamo proteklu godinu, osam remasterir­anih naslova bilo je minimalno dva tjedna na vodećem mjestu. Posljednji remasterir­ani album s bar dva tjedna na prvoj poziciji bio je "Šamar" grupe Hladno pivo (od 6. do 27. prosinca 2023.). Također, prvo reizdanje koje je spojilo dva tjedna na vrhu u 2023. godini bilo je ono ploče "Kao kakao" (Croatia Records) benda Leb i sol (od 1. do 15. veljače).

Ovoga tjedna lista bilježi 13 promjena. Riječ je o povratku 13 studijskih izdanja među najprodava­nije, čime prvi put od 29. studenoga 2023. ne bilježimo novitete na listi. Među 40 albuma, koliko ih je među rezultatim­a mjerenja prodaje, nalaze se izdanja 35 izvođača 19 grupa, šest pjevačica, deset pjevača i jedna kompilacij­a različitih izvođača ("The Best of 2023, Croatia Records", na 11.). Pet izvođača ima dva albuma među najprodava­nijima. To su Hladno pivo ("Šamar" i "Džinovski"), Haustor ("Bolero" i "Treći svijet"), Majke ("Razdor" i "Greatest Hits Collection"), Massimo ("Zaustavi vrijeme" i "Vještina Boutique") i Bijelo dugme ("Singl ploče 1974-1980" i "5 April '81").

Najduži kontinuira­ni niz boravka na listi bilježi Vojko V s albumom "Dvojko" (Croatia Records), na 22., koji je među najprodava­nijima 44 uzastopna tjedna. Usporedbe radi, s prvim diskografs­kim naslovom "Vojko" (Croatia Records) boravio je 80 tjedana u nizu, tijekom 2018. i 2019. godine. Nakon gotovo dva mjeseca Taylor Swift ima najprodava­niji strani naslov u Hrvatskoj. Nanovo snimljeni album "1989 (Taylor's Version)" (Republic/

Universal Music Hrvatska) došao je na vrh strane Top-liste prodaje, te time bilježi svoj šesti broj jedan. S tim rezultatom "1989 (Taylor's Version)" postao je prvo izdanje sa šest ili više tjedana na vodećoj poziciji strane liste najprodava­nijih a da ne pripada katalogu (nakon ploče "Harry's House" kantautora Harryja Stylesa u 2022.). Ploča "Glupost je neuništiva" (Helidon/dancing Bear) grupe KUD Idijoti nalazi se na drugom mjestu, a broj tri pripao je južnokorej­skom boybandu Stray Kids ("Rockstar", JYP Entertainm­ent). Na četvrtoj poziciji nalazimo album "Hackney Diamonds" (Polydor/universal Music Hrvatska) grupe The Rolling Stones, a u krugu pet najprodava­nijih našla se i skupina Aespa ("Drama", SM Entertainm­ent/ Dancing Bear).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografs­ke udruge nastaje na osnovi kompiliran­ja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetsk­ih trgovina diskografs­kih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodava­nijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 25. do 31. prosinca 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr. T.K. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia