Glas Slavonije

Razmišljal­e o ostanku u ligi, na stanku u vodećem tercetu

- Nino BENČINA Dario Fančović trener ŽOK-A Osijek

Zadovoljne su na zimsku stanku otišle odbojkašic­e osječkog superligaš­a. Kako i ne bi kada su prvi dio sezone odradile iznad svih očekivanja. ŽOK Osijek zasad ruši sve prognoze, plan se je itekako premašio, ali ništa nije palo s neba. Igračice Darija Fančovića zaslužile su svaku pobjedu, svaki bod na parketu. Sumnjamo da je bilo onih koji su prognozira­li da će nakon 11 odigranih kola Osječanke biti na trećem mjestu, s učinkom 7- 4 i 14 bodova. Stoga možemo reći i da je stanka došla u nezgodno vrijeme, jer ekipa je bila u pobjedničk­om zanosu.

- Kada smo ljetos krenuli s pripremama, bilo je jedino važno odraditi ih kvalitetno, jer ova sezona je iznimno zahtjevna što se tiče borbe za ostanak. Znamo da dvije ekipe ispadaju direktno, da 10. čekaju dodatne kvalifikac­ije, pa smo u natjecatel­jski ciklus ušli s jednom mišlju, a to je biti među devet prvoplasir­anih. Prve utakmice pokazale su da je atmosfera u ekipi dobra, otvaranje protiv jakog Dinama kod kuće dalo je razlog za optimizam usprkos porazu. Onda smo u sljedećem kolu izgubili u Vukovaru nakon pet setova, stoga je bilo pitanje vremena kada će nam se rad i pravi pristup negdje vratiti - kaže Fančović, koji se nakon šest godina vratio na klupu seniorskog sastava. Privikavan­je na elitnu odbojku nije potrajalo, a od 6. kola, Osječanke su bile nezadržive. Dobile su sve utakmice do kraja prvog dijela, a tu je bilo i velikih skalpova. U Gradskom vrtu tako je pala Ribola Kaštela, a za kraj godine stigla je pobjeda u pet setova u Karlovcu protiv Kelteksa koji je ove sezone igrao i na međunarodn­oj sceni.

- Trebalo je uvjeriti igračice da se mogu sa svima nositi. Jedino je Mladost nedodirlji­va, a nakon nekoliko kola ekipa je shvatila da se može protiv svih ostalih tražiti pozitivan ishod - smatra trener odbojkašic­a s Drave, koje u poretku u leđa gledaju vodećem Di- Trebalo je uvjeriti igračice da se mogu sa svima nositi. Jedino je Mladost nedodirlji­va, a nakon nekoliko kola ekipa je shvatila da se može protiv svih ostalih tražiti pozitivan ishod. namu i Mladosti. Taj dvojac ih je u prvom dijelu svladao u Gradskom vrtu, a u gostima se osim kod Vukovara, izgubilo još kod Marina Kaštela. - Ravnopravn­i smo veći dio utakmice bili protiv Dinama, a u Vukovaru smo morali uzeti bodove. Ispada da smo mogli imati i više od sedam pobjeda, ali nećemo sada pretjeriva­ti, jer i ovo je iznad svih prognoza - priznaje Fančović, koji i dalje razmišlja samo o tome kako sačuvati elitni status. Opasna zona trenutno je udaljena velikih osam bodova, ali dobro zna iskusni trener da ne treba puno da stvari krenu i po zlu.

- Treba biti oprezan. Napravili smo dobar posao, ali još nije ništa gotovo. Konkurenci­ja se pojačava, mi smo također htjeli ojačati roster, jer svaka moguća ozljeda ili izostanak neke od standardni­h igračica bio bi veliki i teško nadoknadiv hendikep. Drugi dio se igra ubrzanim ritmom, bit će po tri utakmice tjedno, a nadam se da ćemo ostati zdravi i da ćemo izgurati stvari do kraja na način koji svi priželjkuj­emo. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia