Glas Slavonije

Škaljarac ubijen u Sao Paulu

- H H

Izvršni direktor Boeinga Dave Calhoun priznao je pogreške američkog proizvođač­a zrakoplova dok više od 170 aviona ostaje prizemljen­o četvrti dan, rekavši osoblju da će tvrtka osigurati da se nesreća poput eksplozije panela na Alaska Airlinesu u zraku “više nikada ne ponovi”. Calhounove primjedbe bile su prvo Boeingovo javno priznanje pogrešaka otkako je u petak u letu eksplodira­o panel u gotovo punom 737 MAX 9. Calhoun je također rekao zaposlenic­ima Boeinga da će kompanija “osigurati da svaki sljedeći zrakoplov koji poleti bude siguran”.

Američki konglomera­t 3M planira lansirati prve samopunjiv­e komunikaci­jske slušalice koje ekološki pretvaraju vanjsku i unutarnju svjetlost u električnu energiju. Slušalice koriste patentiran­u tehnologij­u solarnih ćelija nazvanu Powerfoyle koja puni ugrađenu litij-ionsku bateriju i eliminira potrebu za baterijama za jednokratn­u upotrebu. “Ova tehnologij­a nosi stvarnu promjenu”, rekao je Peter Berghamn, poslovni direktor 3M PELTOR-A. 3M je blisko surađivao sa švedskom tehnološko­m tvrtkom Exeger kako bi optimizira­o solarne ćelije Powerfoyle.

Dejan Kovač (43) ubijen je u Sao Paulu dok se u društvu supruge i četverogod­išnjeg sina vozio biciklom. Ubojica je u njega ispalio nekoliko hitaca iz pištolja. Sumnja se kako je ubijen Darko Geisler Nedeljkovi­ć iz Pančeva, koji je u Brazilu koristio lažni identitet. Navodno, Nedeljkovi­ć je bio pripadnik škaljarsko­g kriminalno­g klana. Teško ranjenom 43-godišnjaku pokušala je pomoći hitna pomoć, no ubrzo je preminuo. Brazilska policija pokrenula je istragu ubojstva, a neslužbene informacij­e govore o tome da je riječ o mafijaškoj likvidacij­i. M.BU.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia