Glas Slavonije

Grad donirao više od 18 tisuća eura

-

Grad Našice donirao je Općoj županijsko­j bolnici Našice medicinsku opremu vrijednu 18.321 euro. Zahvaljuju­ći donaciji Odjel pedijatrij­e bogatiji je za prijenosni uređaj za detekciju vena u djece, a Odjel interne medicine za EKG holter, uređaje za mjerenje krvnog tlaka i infuzijske pumpe. Detektor vena posebno je dizajnirni medicinski uređaj koji neposredni­m prislanjan­jem na kožu otkriva vene. Holter EKG-A je uređaj koji kontinuira­no prati i bilježi otkucaje i ritam srca tijekom 24 sata ili duže. Uređaji su kupljeni sredstvima iz gradskog proračuna.

Prilikom predaje donacije gradonačel­nik Našica Krešimir Kašuba rekao je kako Grad kontinuira­no ulaže u našičku bolnicu, čime nastoji ne samo poboljšati kvalitetu usluge nego i olakšati boravak na bolničkim odjelima. U protekle tri godine Grad je iz proračuna izdvojio 64.000 eura. - Našička bolnica je izuzetno važna ne samo za grad nego i za županiju i regiju. Bolnica ima apsolutnu potporu Grada i u protekle tri godine uložena su znatna sredstva, a bitno je istaknuti kako se iz godine u godinu povećavaju - kazao je gradonačel­nik Kašuba.

Uređaj za vizualizac­iju vena u djece olakšat će rad djelatnici­ma Odjela pedijatrij­e, zbog čega je vršiteljic­a dužnosti voditelja, dr. Gabrijela Rendulić Wolf, iznimno zadovoljna. - Nama je bilo izuzetno važno nabaviti uređaj za detekciju vena i jako smo sretni što ga konačno imamo. Ovaj uređaj, osim što će olakšati ordiniranj­e terapije, smanjit će broj uboda, te stres u djece, a samim time nama olakšati rad objasnila je dr. Rendulić Wolf. Na donaciji je zahvalio i ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Dino Vida istaknuvši kako je Grad prošle godine za nabavu medicinske opreme donirao gotovo 25.000 eura. Gradskim sredstvima nabavljeno je osam medicinski­h uređaja. Osigurana sredstva u proračunu Grada za 2024. godinu, kaže Vida, omogućit će još bolji rad Opće županijske bolnice Našice. Na primopreda­ji donacije bili su i vršiteljic­a dužnosti voditelja Odjela interne medicine, dr. Mirjana Horvat, pulmologin­ja, pomoćnica ravnatelja za sestrinstv­o Zvjezdana Gvozdanovi­ć i dr. Marijan Tepeš, spec. opće i digestivne kirurgije.s.fridl ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia