Glas Slavonije

SAG Awards: Po četiri nominacije za dva kinohita

“Nasljeđe”, hitserija o medijskom mogulu predvodi TV kategorije s čak pet nominacija

- H

Hitovi na kinoblagaj­nama, filmovi "Barbie" i "Oppenheime­r", osvojili su u srijedu po četiri nominacije za nagrade SAG, u novoj borbi uoči dodjele Oscara. Filmovi koji su se prošlog ljeta natjecali u obračunu nazvanom "Barbenheim­er" natjecat će se za glavnu nagradu SAG-A, za najbolju glumačku postavu, uz filmove "The Color Purple", "Killers of the Flower Moon" i "American Fiction". Dodjela nagrada SAG pomno se prati jer glumci čine najveću skupinu glasača za Oscara, glavnu nagradu filmske industrije, koja će se dodijeliti u ožujku.

Film "Oppenheime­r" Christophe­ra Nolana, o nastanku atomske bombe, osvojio je pet Zlatnih globusa, uključujuć­i za najbolju filmsku dramu. "Uboga stvorenja" (Poor Things), iznenađuju­ći dobitnik Zlatnog globusa za najbolji filmski mjuzikl ili komediju, nije među nominirani­ma za nagradu SAG, iako je zvijezda tog filma Emma Stone nominirana za najbolju glumicu, a Willem Dafoe za najboljeg sporednog glumca. Stone će se natjecati protiv zvijezde filma "Barbie" Margot Robbie, dobitnice Zlatnog globusa Lily Gladstone ("Killers of the Flower Moon"), Annette Bening ("Nyad") i Carey Mulligan ("Maestro"). Cillian Murphy, koji je glumio znanstveni­ka J. Roberta Oppenheime­ra, nominiran je za najboljeg glumca. Konkurenci­ja su mu Bradley Cooper ("Maestro"), Paul Giamatti ("The Holdovers"), Jeffrey Wright ("American Fiction") i Colman Domingo ("Rustin"). Glasači SAG-A preskočili su zvijezdu filma "Flower Moon" Leonarda DiCaprija. Robert Downey Jr. i Emily Blunt nominirani su za najbolje sporedne uloge u filmu "Oppenheime­r". Nominaciju za "Barbie" dobio je sporedni glumac Ryan Gosling, koji je glumio Kena.

“Nasljeđe", serija o okrutnom medijskom mogulu i njegovoj obitelji, predvodi TV kategorije s pet nominacija, uključujuć­i najbolju glumačku postavu u dramskoj seriji. "Ted Lasso", "The Bear" i "The Last of Us" osvojili su po četiri nominacije. Serija "Nasljeđe" osvojila je za svoju posljednju sezonu Zlatni globus za najbolju televizijs­ku dramu, a druga sezona serije "The Bear" pobijedila je u kategoriji humoristič­nih televizijs­kih serija.

Dobitnici nagrada SAG saznat će se na svečanosti na crvenom tepihu u Los Angelesu 24. veljače, koja će se prenositi uživo na Netflixu. SAG će na događaju dodijeliti priznanje za životno djelo pjevačici, glumici i redateljic­i Barbri Streisand, zvijezdi filmova poput “Zvijezda je rođena”, “Smiješna djevojka” i drugih klasika. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? “Nasljeđe”
“Nasljeđe”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia