Glas Slavonije

Volio bih da publika osjeti glazbu i tekst prema svom vlastitom razumijeva­nju

- Tanja KVORKA

Prema anketi na službenoj stranici eurosong.hr, jedan od vodećih favorita za predstavlj­anje Hrvatske na Eurosongu 2024. svestrani je umjetnik eugen.

Svoje emocije pretočio je u stihove i pjesmu “tišine” i odlučio ih predstavit­i publici na velikoj pozornici Dore. Do sada se bavio glumom, završio je Akademiju i osvojio nagradu Hrvatskog glumišta za ostvarenje mladih umjetnika 2021. godine. Za prijavu na Doru kaže da je bila logičan potez nakon ideje koju je dobio za skladbu, a nepoštovan­jem (pravopisne) norme u pisanju svog imena i imena pjesme želi pokazati da ne mora sve biti nametljivo i najvažnije, već može biti opušteno i smirene atmosfere. eugenov tim je prvi nedovršeni demo pustio testnim skupinama, odnosno većem broju ljudi, čije su reakcije bile dovoljne da i sami prepoznaju što imaju u rukama. Budući da je pozornica već do sada bila njegov život, na nju će od sada dodati samo mikrofon i instrument­e. Vijest o prolasku na Doru dočekao je pišući scenarij svoje nove predstave.

Svestranos­t i talent 27-godišnjeg eugena posebno se istaknula u procesu nastanka pjesme jer je on autor teksta pjesme “tišine”, a glazbu su eugen i Anja Grabovac napravili zajedno. Iza produkcije, miksa i mastera, uz eugena, stoji vrhunski producent Mihovil Šoštarić Lockroom, koji također potpisuje produkciju nagrađivan­ih domaćih hitova poput “Mamma Mia”, “NLO”, “Mamacita”, “Cura s kvarta” i “Moli za nas”, neke od najboljih pjesama s Dore 2022. Prateće vokale u pjesmi otpjevali su Miach, Marko Bošnjak i

Anya G.

Interpreta­ciju pjesme eugen želi prepustiti slušatelji­ma, jer smatra da svako mora na svoj način doživjeti umjetnost i procijenit­i njezinu vrijednost iz vlastite perspektiv­e. Pjesma govori o nesretnom događaju koji je obilježio njegov život. - Tekst pjesme napisao sam prije pet godina iz moje unutarnje potrebe da se izrazim nakon događaja koji je meni bio velik šok i koji je potaknuo te tišine. Najbolje mi se tada činilo pisanje, a isto mi se čini i sada. Volio bih da se publika prepusti trenutku i osjeti glazbu i tekst prema vlastitom razumijeva­nju jer je upravo to poanta umjetnosti - govori eugen. Kreativu i koordinaci­ju samog nastupa radi vrhunski profesiona­lac, koji je producirao sjajan nastup pjesme “In Corpore Sano”, trećeplasi­rane na Eurosongu 2022.

- Nadam se da će se publici svidjeti moja pjesma i moja priča, a drago mi je što ću joj uskoro moći izvesti pjesmu i uživo jer živim za pozornicu i publiku - nestrpljiv je eugen. ■

Vijest o prolasku na Doru dočekao je pišući scenarij svoje nove predstave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia