Glas Slavonije

Ostaje mi još godinu dana života

-

Bivši izbornik nogometne reprezenta­cije Engleske, 75-godišnji Sven-goran Eriksson, teško je bolestan i ne gleda optimistič­no prema bliskoj budućnosti. Poznatom švedskom treneru dijagnosti­ciran je rak i, kako kaže, preostaje mu, "u najboljem slučaju", još godinu dana života.

Eriksson je s Engleskom sudjelovao na Svjetskim prvenstvim­a 2002. i 2006. godine, izgubivši u oba navrata u četvrtfina­lu. Također je trenirao momčadi poput Benfice, Rome, Lazija i Manchester Cityja u uspješnoj menadžersk­oj karijeri koja je trajala četiri desetljeća. U veljači prošle godine Eriksson se povukao sa svoje dužnosti u švedskom klubu Karlstad zbog "zdravstven­ih problema", a sad je otkrio o čemu je riječ.

- Svi mogu vidjeti da imam bolest koja nije dobra, i svi pretpostav­ljaju da je to rak, i jest. Ali moram se boriti s njim što je duže moguće - rekao je Eriksson u gostovanju na švedskom radiju P1.

- Znam da je to u najboljem slučaju oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Ili u najboljem slučaju pretpostav­ljam i duže. Mislim da liječnici koje imam ne mogu biti potpuno sigurni - rekao je Eriksson te dodao:

- Bolje je ne razmišljat­i o tome. Morate prevariti svoj mozak. Mogao bih cijelo vrijeme ići okolo i razmišljat­i o tome, sjediti kod kuće i biti jadan i misliti da sam nesretan i tako dalje.

Podsjetimo, Eriksson je u karijeri osvojio 18 trofeja, između kojih i trofej prvaka Italije 2000. godine na klupi Lazija. Dva je puta vodio Englesku protiv Hrvatske i u oba je navrata slavio. Bilo je to s 3:1 u prijateljs­kom susretu, a druga utakmice bila je ona na Euru 2004. u Portugalu kad su Englezi pobijedili 4:2. S njim je kao pomoćnik u Kini radio hrvatski trener Goran Tomić. I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia