Glas Slavonije

Ždrijeb baš i nije pomazio hrvatske predstavni­ke, ali su suparnici mogli biti i teži

-

Teniska karavana od početka godine je u Australiji, na turnirma, ekipnim i pojedinačn­im, te ekshibicij­ama zagrijaval­o se za ono najavažnij­e u siječnju - prvi teniski Grand Slam sezone, u Melbourneu. Australian Open starta u nedjelju, a hrvatski tenisači i tenisačice saznali su suparnike u 1. kolu.

Borna Ćorić će na startu igrati protiv 17. tenisača svijeta, Amerikanca Francesa Tiafoea, a najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić prolaz u drugo kolo tražit će protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenk­ove. Ćorić je protiv Tiafoea do sada igrao jednom i pobijedio ga. Ako se plasira u drugo kolo, Ćorić bi mogao igrati protiv Argentinca Francisca Cerundola, 22. na ATP ljestvici, ili protiv kvalifikan­ta. To nije ždrijeb koji je Ćorić priželjkiv­ao, ali kuglice su tako odlučile.

Suparnik Borni Goji u prvom kolu bit će Španjolac Roberto Carballes Beana, 67. tenisač svijeta, koji ga je u do sada jedinom međusobnom susretu svladao. Ako prođe prvo kolo, a onda i drugo, u kojem bi mu protivnik mogao biti 12. tenisač svijeta, Amerikanac Tommy Fritz, Gojo bi u trećem kolu mogao za suparnika dobiti Marina Čilića. Naime, Čilić, koji na Australian

Openu nastupa sa zaštićenim rankingom jer prošle godine gotovo da i nije igrao zbog ozljede, prolaz u drugo kolo pokušat će osigurati pobjedom protiv Mađara Fabiana Marozsana, 65. na ATP ljestvici, protiv kojeg do sada nikada nije igrao.

donna je lani u melbourneu igrala četvrtfina­le, ove je godine na startu čeka Pavljučenk­ova

Donna Vekić lani je igrala četvrtfina­le u Melbourneu (poražena od Arine Sabalenko), ove će godine startati protiv Anastasije Pavljučenk­ove, trenutačno 59. tenisačice svijeta. Do sada su igrale samo jednom i Osječanka je taj meč izgubila. Potencijal­no drugo kolo Donni donosi bolju iz meča Paula Badosa -Taylor Townsend. Osim nje Hrvatska u ženskoj konkurenci­ji ima još jednu predstavni­cu, Petru Martić, kojoj će suparnica u prvom kolu biti australska tenisačica rođena u Hrvatskoj Ajla Tomljanovi­ć (WTA-275.). S njom je Martić do sada igrala tri puta i dva ju je puta svladala.

Prolaz u glavni ždrijeb Australian Opena traži i Dino Prižmić (ATP-178.), kojeg čeka posljednje kolo kvalifikac­ija nakon što je u drugom kolu izbacio Duju Ajdukovića (7:5, 6:0). U posljednje­m kolu kvalifikac­ija Prižmić igra protiv Tnužanina Aziza Dougaza, 230. na ATP ljestvici. I. Liović ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia