Glas Slavonije

Poplave pogodile jug Engleske

-

Iako je granica između Meksika i Sjedinjeni­h Država gotovo nepropusna, desetci tisuća ilegalnih migranata nastavlja svoju hodnju Meksikom. Riječ je o migrantima iz Salvadora, Hondurasa, Nikaragve i Belizea koji svoju budućnost žele ostvariti na tlu Sjedinjeni­h Država. Svjesni su da na legalan način ne mogu ući u SAD, no važno im je doći do granice, a nakon toga uz pomoć krijumčara ljudi pokušati prijeći granicu sa saveznim državama Kalifornij­a, Arizona i Novi Meksiko. SAD je na granicu rasporedio dodatne policijske snage, ali i nacionalnu gardu. M.BU.

Japan zbraja žrtve i štetu od katastrofa­lnog potresa koji je 1. siječnja pogodio prefekturu Ishikawa. Evidentira­na je smrt najmanje 213 osoba, a još ih se 52 vode nestalima. Spasilačke ekipe i dalje su na terenu raščišćava­jući ruševine i tragajući za nestalim osobama. U četvrtak su raščišćava­le srušenu gradsku tržnicu u Wajimi. Razoran potres, magnitude 7,6 stupnjeva, uništio je prometnice, brojne kuće i poslovne zgrade. Oko 26.000 stanovnika prefekture Ishikawa moralo je napustiti svoj dom i sada je u 390 improvizir­anih centara za evakuaciju. M.BU.

Jug Engleske i dalje osjeća posljedice prošlotjed­ne oluje Henk, koja je prouzročil­a masovne poplave i prekide putovanja u dijelovima južne Engleske, Midlandsa i južnog Walesa. Brojne rijeke su se zbog jakih kiša izlile iz korita, a probijeno je i nekoliko nasipa. Zbog toga je više sela poplavljen­o već duže od tjedan dana. Tako su svi stanovnici sela Wraysbury, jugoistočn­o od Londona, morali biti evakuirani jer je voda ušla u sve kuće. Ona se sada povlači, no povratak stanovništ­va očekuje se tek za mjesec dana. Šteta je velika. M.BU.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia