Glas Slavonije

Popularni disco punk bend !!! (Chk Chk Chk) dolazi na SHIP Festival u Šibeniku

-

Disco punk genijalci, bend !!! (CHK CHK CHK), stat će na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila 12. rujna ove godine i zavajbat drugi SHIP! Imamo još toga - počele su prijave za bendove, blind ulaznice su rasprodane i u prodaju su upravo krenule early bird ulaznice.

Američki disco punk genijalci iz Sacramenta, imena inspiriran­og filmom "Bogovi su pali na tjeme" i poznati po prvoklasni­m nastupima koji pršte od energije, headlineri su ovogodišnj­eg SHIP-A. Frontmen Nic Offer kaže da su uvijek težili nečem neobičnom i čudnom. A njihov deveti album "Let it Be Blue" donosi i prenosi upravo to - transforma­ciju u neka nova neobična područja. Svaka od 11 pjesama samostalni je, komplicira­ni svijet za sebe i taj svijet stiže u grad domaćin SHIP-A, Šibenik.

Otvorene su i prijave za domaće i strane izvođače koji žele zasvirati pred predstavni­cima europske, ali i svjetske scene. Prošle je godine u publici SHIP-A bilo više od 3000 ljudi, od kojih je bilo više od 300 glazbenih profesiona­laca i više od 40 bendova. Tko će biti među onima koji će ove godine imati priliku zasvirati na najjačim pozornicam­a festivalsk­e scene - na Tvrđavi sv. Mihovila, u Kući umjetnosti Arsen, u klubu Azimut ili u Tunelu saznat će se u travnju nakon detaljne obrade svih prijavljen­ih. Prijave su otvorene do 11. ožujka.

SHIP Festival svojim je prvim izdanjem dobio povjerenje, čini se, jer su blind ulaznice planule. Organizato­ri su stoga pustili u prodaju early bird ulaznice, i to po cijeni: Festival Early Bird 29 €, Opening Concert Early Bird 29 €, Festival + Opening Concert Early Bird 34 € i Pro pass Early Bird 59 €.

SHIP 2024 održat će se od 12. do 15. rujna, a osim što ide na novi level experience­a, ide i na novi vizualni level. Glazba je komunikaci­ja koja se prenosi raznobojni­m frekvencij­ama gađajući centar u mozgu gdje se te vibracije transformi­raju u znakove i poruke koje putuju do naših emocija. SHIP je festival gdje se njeguju sve vrste komunikaci­ja o glazbi, a ovogodišnj­i vizual komunicira pomorskom signalizac­ijom kao bazom na kojoj plešu SHI(P) benske face. Autori su Karlo Kazinoti i Mišo Komenda. Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival su podržali Ministarst­vo kulture i medija RH, HTZ, HDS ZAMP, Grad Šibenik, TZ Šibenika i TZ Šibensko-kninske županije. T.K. ■

Blind ulaznice su planule, pa su organizato­ri stoga pustili u prodaju early bird ulaznice

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia