Glas Slavonije

“Brokeri” dočekuju Samobor znatno oslabljeni, a Brođani će gostovati u Puli kod Stoje

-

dugo trajala stanka u Prvoj hrvatskoj ligi košarkaša. Klubovi se već nakon tri tjedna vraćaju na parket i u borbu za bodove, a na programu je 13. kolo, s kojim se stiže točno na pola puta osnovnog dijela sezone.

Vrijednosn­ice Osijek jedna su od dvije momčadi koje su dosadašnji dio odradile s najboljim učinkom (11-1 ima i riječki Kvarner 2010), koji ne namjeravaj­u pokvariti. "Brokeri" žele krenuti pobjedničk­i u 2024., a na premijeri u goste stiže Samobor (subota, Mala dvorana Gradski vrt, 17 sati). Tijekom predaha momčad Domagoja Kujundžiča zadesile su i nedaće, koje u situaciji kada se boriš za vrh nikako nisu poželjne. Na prijateljs­koj utakmici s tuzlanskom Slobodom ozljede je zaradio bekovski dvojac iz startne petorke. Prst je stradao na ruci najbljeg igrača VROS-A, Amerikanca Jamala Ashtona, a prema trenutnim progonozam­a on bi izvan stroja mogao biti duže vrijeme. Za nadati se je da bi se mogao staviti na raspolagan­je sredinom veljače, kada je na programu završni turnir Kupa "Krešimir Ćosić". No sigurno će nekoliko prvenstven­ih ogleda Kujundžić biti lišen usluga igrača za kojeg nema adekvatnu zamjenu. Ozljedu je zaradio i playmaker Kristijan Vladović (arkada), ali on će protiv Samoboraca dirigirati igrom osječkog sastava.

- Umjesto rekuperaci­je i kvalitetno­g trenažnog procesa prvenstvan­a stanka donijela nam je glavobolje. Ashton je naš prvi strijelac, ali i više od toga, igrač koji je na parketu prosječno boravio 35 minuta. Neće ga biti lako nadoknadit­i, ali nema nam druge nego da stisnemo svi dodatno dok ga nema. Vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Samobora, kvalitetne momčadi, čija je petorka iskusna i predvođena našim dugogodišn­jem reprezenta­tivcem i internacio­nalcem Krunom Simonom. Čeka nas zehtjevna provjera na otvaranju godine - kaže trener Domagoj Kujundžić. Osim Simona u gostujućim su redovima i dva bivša "brokera" (Ušić, Levanić-kutni), a Samoborci su na trenutnom učinku 7-5.

Derbi začelja 13. runde igra se u nedjelju (18.30) u Puli, gdje Stoja (2-10) dočekuje Marsoniju (3-9). U pet dosadašnji­h utakmica pred svojim navijačima Puljani su slavili samo jednom (Gorica), a ako im Brođani ne pomrse računicu, malo će se i odvojiti od opasne zone. Naravno, eventualna pobjeda nad direktnim suparnikom u borbi za ostanak ima i dodatnu vrijednost, stoga su igrači Igora Kovačevića svjesni kakav posao mogu napraviti u nedjelju, kada će na parket još Mladost i Jazine Arbanasi. U subotu se igraju susreti: Ribola Kaštela - Zagreb, Gorica - Podstrana, Omiš Čagalj Tours - Kvarner 2010 i Hermes Analitica - Crikvenica. N. Benčina ■

Za dvoboj sa Samoborom, za koji igra Kruno Simon i dva bivša “brokera”, neće konkururat­i Jamal Ashton

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia