Glas Slavonije

Nekompletn­e, ali motivirane za domaću premijeru u 2024.

- Nino BENČINA Tomislav Rešicki trener ŽRK Osijek

Posljednju utakmicu za bodove odigrale su 25. studenoga prošle godine. Tada su rukometaši­ce Osijeka znatno oslabljene upisale domaću pobjedu protiv Dalmatinke (29:28).

I prvu utakmicu u nastavku prvenstva igračice trenera Tomislava Rešickog odigrat će na svom Zrinjevcu, gdje su u prethodnih devet nastupa samo tri puta bile u ulozi domaćina.

- Imali smo jesenas seriju gostovanja, sa samo jednog smo donijeli bodove, a dva smo slavlja upisali pred našim navijačima, koje ćemo nastojati u nastavku što češće razveselit­i. Ona posljednja utakmica, protiv Dalmatinke, donijela nam je puno radosti i veselja jer smo do bodova stigli znatno oslabljeni, bez četiri standardne igračice. Imali smo dosta peha, nije situacija ni sada idealna, ali idemo hrabro u nastavak sezone - kaže trener Rešicki, koji je imao dosta vremena za razmišljan­je o nadolazeći­m izazovima. Bilo je pritom vremena i za nužni odmor.

- Trenirali smo tamo do 22. prosinca. Uslijedila je stanka od desetak dana, a igračice su i za to razdoblje dobile trenažni program, koji su ispunile bez prigovora, te su spremne stigle na nastavak priprema. U zimskom prijelazno­m roku pak nismo bili aktivni, nastavljam­o dalje s onim što imamo, ali ipak ima i nekih promjena - naglasio je trener ŽRK Osijek, za koji do kraja sezone sigurno neće igrati Josipa Paula Jerčinović, nova ozljeda koljena zarađena još u uvodnom dijelu prvenstva bila je prvi veliki udarac za klupske ambicije. Na dulje vrijeme odsutna će biti i kapetanica Dora Lacković, ali zbog drugog, ljepšeg razloga (trudnoća), stoga neigranje ovog dvojca ostavlja prostor za dokazivanj­e mladih snaga, koje su već pokazale da se na njih može računati. Nakon zdravstven­ih problema (mononukleo­za), trenirati je nedavno započela Ana Pehar, koja možda - Dolazi nam ekipa protiv koje smo u prošloj sezoni izgubili oba dvoboja i koja je trenutno na petom mjestu prvoligašk­og poretka s devet bodova iz deset odigranih dvoboja. Moramo se što bolje adaptirati na njihovu obranu 6-0... neće na parket odmah ove subote, ali mogla bi ozbiljno biti u kadru za dva tjedna, kada u goste stiže Rudar. No prije toga valja što bolje odraditi premijerno ovogodišnj­e domaćinstv­o, u subotu (18 sati) stiže Split 2010. - Imali smo nedavno i test-provjeru kod mađarskog Kozamislen­ya, upisali smo pobjedu 29:28 i odradili korektnih 60 minuta. Vjerujem da protiv Splita možemo i moramo još i bolje. Dolazi nam ekipa protiv koje smo u prošloj sezoni izgubili oba dvoboja i koja je trenutno na petom mjestu prvoligašk­og poretka s devet bodova iz deset odigranih dvoboja. Moramo se što bolje adaptirati na njihovu obranu 6-0, igraju dosta slično Dalmatinki, potrudit ćemo se da i ishod bude povoljan za nas - priželjkuj­e trener Tomislav Rešicki, koji nije lišen dodatnih problema. Ozljede su napale Ninu Pifar i Tea Strusu, ali godi spoznaja da su Osječanke i nekompletn­e u stanju osvajati bodove protiv kvalitetni­h protivnika, što Splićanke zasigurno jesu. ■

 ?? ?? Brzonoga Petra Frančić trebala bi biti glavna prijetnja splitskoj obrani
Brzonoga Petra Frančić trebala bi biti glavna prijetnja splitskoj obrani
 ?? ?? U nastavku bez kapetanice
U nastavku bez kapetanice
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia