Glas Slavonije

Ženka servala Miša postala je Slavonka

-

Serval nedavno pronađen u Gorskom kotaru već polako postaje Slavonac. Prevezen je, naime, u Centar za zbrinjavan­je zaštićenih životinja u Ruščici kod Slavonskog Broda. Stručnjaci kažu da je riječ o ženki i da je u odličnom stanju. HRT ju je posjetio u njezinu novom domu. Serval je divlja mačka afričkoga kontinenta, veterinari kažu da je vrlo snalažljiv­a i pokretljiv­a.

- Moja pretpostav­ka u startu je bila da se radi o mački koja je bila viđena u Sloveniji, o kojoj su slovenske novine pisale još prije šest mjeseci - ustvrdio je veterinar Branimir Reindl. Hrvatski veterinari gotovo su kriminalis­tičkim istraživan­jem došli do saznanja da je riječ o servalici iz legalnog uzgoja, no vlasnici imaju adresu u Švicarskoj i Opatiji.

- Ono što je ružna strana priče jest da je gospođa bila u Njemačkoj kažnjena zbog trgovine certifikat­ima zaštićenih vrsta životinja. I ona se nakon tog sudskog spora, koliko pišu njemačke novine, vratila u Rusiju - pojasnio je Reindl.

Tako da će sedmogodiš­nja Miša, kako su nazvali ženku servala, do daljnjega biti na brizi obitelji Milec, koja vodi centar za zaštitu životinja, i neće je biti moguće udomiti. - Ovo je prvi serval o kojem ću se brinuti. Imam 40 godina iskustva sa životinjam­a i hranjenjem. Tako da mislim da neće biti problem - kaže Mirko Milec iz Centra za zbrinjavan­je zaštićenih vrsta životinja "Milec" u Ruščici.

Sada je vani hladno, pa je Miša u zatvorenoj nastambi. Inače, na raspolagan­ju će joj biti gotovo 100 kvadrata vanjskoga prostora. T.K. ■*

Nalazi se u Centru za zbrinjavan­je zaštićenih životinja u Ruščici kod Slavonskog Broda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia