Glas Slavonije

Terenac koji je usmrtio tri osobe vozio je Moldavac

Moldavac je u istrazi tvrdio kako je bio suvozač, no pokazalo se da je on vozio

- Sandra Lacić

Tridesetog­odišnji Moldavac koji je u istrazi tvrdio da je bio suvozač upravljao je terencem što je izazvao sudar u kojem su početkom siječnja poginule tri osobe, supružnici iz Rijeke i jedna osoba koja je bila u terencu. Utvrđeno je to nakon kriminalis­tičkog istraživan­ja, a Moldavca se sumnjiči za kaznena djela izazivanja prometne nesreće i krijumčare­nje ljudi. Podsjetimo, isti je muškarac cijelo vrijeme tvrdio da je u terencu bio na mjestu suvozača.

Županijsko državno odvjetništ­vo u Karlovcu u svom priopćenju navodi kako postoji osnovana sumnja da je 30-godišnji Moldavac 6. siječnja oko 1.40 u Netretiću postupio u namjeri da se nepripadno materijaln­o okoristi ilegalnim prevoženje­m stranih državljana. Za točno neutvrđeni novčani iznos u Mitsubishi Pajeru mađarskih nacionalni­h oznaka prevozio je 11 osoba, i to deset državljana Egipta i jednog Sirijca koji su ilegalno ušli u Hratsku. Ilegalne migrante smjestio je u vozilo tako da su neki bili u prtljažnom prostoru vozila koje nije namijenjen­o za prijevoz putnika i nema ugrađena sjedala i sigurnosne pojase, svjestan kako ih tako nehumanim postupanje­m i u takvim uvjetima dovodi u opasnost i ugrožava njihovo zdravlje.

Prebrzo vozeći desnim prometnim trakom autoceste A1 u smjeru Karlovca, došavši do oznake 47,9 kilometra autoceste, vozilom je skrenuo udesno, prešao na zaustavni prometni trak i desnom bočnom stranom vozila udario u zaštitnu metalnu ogradu uz jugoistočn­i rub autoceste. U daljnjem nekontroli­ranom kretanju i zanošenju ulijevo vozilom je prešao jugoistočn­i kolnički trak autoceste i središnji pojas s dvostrukom metalnom ogradom i prešao na kolnički trak namijenjen za promet iz suprotnog smjera, odnosno iz smjera Karlovca prema Rijeci, gdje je prednjim desnim dijelom vozila udario u prednju stranu automobila hrvatskih registraci­ja kojim je propisno u smjeru Rijeke upravljao 47-godišnji Riječanin.

U prometnoj nesreći su zbog višestruki­h ozljeda smrtno stradali 47-godišnji vozač i njegova 46-godišnja supruga te jedan putnik iz terenca, za sada neutvrđena identiteta. Još šest osoba iz terenca teško je ozlijeđeno. Odvjetništ­vo je za Moldavca od suca istrage Županijsko­g suda u Karlovcu tražilo da mu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od

Teško ozlijeđeni ilegalni migranti prevezeni su nakon prometne nesreće u karlovačku bolnicu. Ondje su liječnici imali jako velikih problema s komunikaci­jom, jer se nisu mogli u prvim satima sporazumij­evati sa, pokazalo se, devet Egipćana i jednim Sirijcem. Gotovo svi migranti su maloljetni, većina je između 15 i 17 godina. Nekolicina njih je i dalje na bolničkom liječenju, a nakon što se oporave, migranti će biti premješten­i u prihvatne centre za strane državljane. Što se tiče državljani­na Moldavije, koji je skrivio sudar, on će najvjeroja­tnije liječenje nastaviti u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, i to zbog višestruki­h prijeloma ekstremite­ta zadobiveni­h u tragičnom sudaru. bijega i opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i 30-godišnjem osumnjičen­iku odredio istražni zatvor zbog okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega, a odbio je ostatak prijedloga. Županijsko državno odvjetništ­vo u Karlovcu podnijet će žalbu na odbijajući dio odluke suca istrage. ■

 ?? ?? Mitsubishi Pajero koji je vozio Moldavac
Mitsubishi Pajero koji je vozio Moldavac
 ?? ?? alfa romeo u kojem su poginuli supružnici iz rijeke
alfa romeo u kojem su poginuli supružnici iz rijeke
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia