Glas Slavonije

Okupljene udruge članice Hrvatskog sabora kulture

-

U Josipovcu je u Hrvatskom domu održan sastanak predstavni­ka udruga članica Hrvatskog sabora kulture s područja Osječko-baranjske županije. Raspravlja­lo se o opstanku i budućim aktivnosti­ma udruga kulturno-umjetničko­g amaterizma. Hrvatski sabor kulture savez je udruga i krovna organizaci­ja kulturno-umjetničko­g amaterizma u Republici Hrvatskoj, a okuplja 1039 udruga, s 2345 izvođačkih sastava i više od 80.000 članova, čiju programsku djelatnost znatno osigurava Ministarst­vo kulture i medija.

O tome su razgovaral­i Višnja Mihaljević (Crkveno pjevačko društvo "Mir" Belišće), Ana-marija Sarić i Matea Brlošić (KUD Zora Piškorevci), Elvis Živković (KUD "Matija Gubec" Donji Miholjac), Zoran Ušković (KUD Gorjanac Gorjani), Tomislav Levak (HPD Lipa Osijek), Mirko

Mihaljević i Alen Andraković (KUD Lipa Semeljci), Domagoj Pećar (Osječki puhački orkestar) i domaćin Marko Perković (KUD Josipovac). Na sastanku su ujedno izabrani član i zamjenik člana Skupštine Hrvatskog sabora kulture, pa je tako, na prijedlog dosadašnje­g predstavni­ka Tomislava Levaka i zamjenice Višnje Mihaljević, predložen Marko Perković za člana i Mirko Mihaljević za zamjenika člana u mandatnom razdoblju 2024. - 2027. Novoizabra­ni predstavni­k Marko Perković zahvalio je na iskazanom povjerenju i izrazio nadu u buduću suradnju. Važno je osigurati daljnji rad kako bi opstalo njegovanje tradicijsk­e kulture i kulturno-umjetnička društva, od kojih mnoga, iako izvrsno rade, imaju teškoća s financiran­jem svojih aktivnosti i programa.

D. Pejić ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia