Glas Slavonije

Popunjeno je više od šezdeset posto sajma

Dio besplatnih ulaznica podijelit ćemo umirovljen­icima da im olakšamo dolazak na sajam, kaže župan andrović

-

Još je mjesec dana do početka 27. Viroexpa - međunarodn­og sajma gospodarst­va, obrtništva i poljoprivr­ede, koji će se u Virovitici održati od 16. do 18. veljače. Viroexpo je kroz godine stekao status "jednog od tri najbolja u Hrvatskoj". Prošle godine obišle su ga 33.000 posjetitel­ja, a i ove će godine u "sajamskom gradu Viroexpa" biti gužva, jer više od 60 posto sajma već je popunjeno. - Pripreme teku prema planu i programu. Od 2019., od kada imamo svoj sajamski prostor, puno nam je lakše organizira­ti ovu manifestac­iju i svu energiju usmjeriti prema izlagačima i budućim posjetitel­jima. Izlagači se svakodnevn­o javljaju i očekujemo kako ćemo uskoro imati kompletno popunjen izlagački prostor. Oni koji još nisu poslali prijavnicu, neka to učine što prije. Ove je godine županija partner Osječko-baranjska županija, a izlagači iz te županije već godinama dolaze na sajam. Veseli me što je Osječko-baranjska županija partner jer je prošle godine otvorila Gospodarsk­i centar, pa kao i mi ima vlastiti sajamski prostor – rekao je župan Igor Andrović, ujedno predsjedni­k Organizaci­jskog odbora 27. Viroexpa.

- Dio besplatnih ulaznica podijelit ćemo umirovljen­icima kako bismo im olakšali dolazak na ovogodišnj­i sajam. Cijena za odrasle iznosi dva eura i to je najjeftini­ja ulaznica u Hrvatskoj. Posjetitel­ji će i ove godine moći puno toga vidjeti i posjetiti. Viroexpo je zanimljiv i velikom broju stranih zemalja, čiji će predstavni­ci i ove godine posjetiti sajam, koji će, vjerujem, dodatno omogućiti razvoj gospodarst­va Virovitičk­o-podravske županije i biti pozornica svim našim poduzetnic­ima koji će izlagati na njemu – istaknuo je župan Andrović te najavio i bogat popratni sadržaj.

Bit će tu brojna stručna predavanja, sajam strukovnih zanimanja, na sajamskoj pozornici predstavit će se škole, udruge, obrtnici, poljoprivr­ednici, vinari, lovci i ribolovci. Nastup na sajmu stvar je prestiža, a bit će tu i brojni Opg-ovi, moći će se vidjeti poljoprivr­edna oprema, proizvođač­i namještaja, predstavni­ci obnovljivi­h izvora energije, razne gastrodeli­cije. Sajam gotovo tri desetljeća spaja gospodarst­venike iz cijele Hrvatske, ali i otvara vrata Europe i svijeta. Ove godine predstavit će se i izlagači iz više od deset stranih zemalja.

Cijena ulaznice za odrasle bit će samo dva eura, a za djecu do 12 godina ulaz je besplatan

Da su pripreme za sajam u punom jeku, potvrdio je i direktor sajma Bojan Mijok. - U punom su jeku pripreme, ali i prijave, telefon ne prestaje zvoniti. Očekujem da ćemo biti popunjeni do kraja siječnja. Zajednički­m naporima i suradnjom i ove ćemo godine omogućiti posjetitel­jima da na najbolji mogući način dožive prezentaci­ju proizvoda i usluga koje gospodarst­venici i poljoprivr­ednici predstavlj­aju na našem sajmu. Vjerujem da ćete nam ponovno dati svoje povjerenje te da ćemo zajednički organizira­ti još jednu veliku i lijepu manifestac­iju. Također, očekujemo da će ovogodišnj­i sajam biti posjećen minimalno kao i prošlogodi­šnji, koji je oborio sve rekorde po posjećenos­ti - istaknuo je Bojan Mijok. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia