Glas Slavonije

Među sjajnim je izvedbama bilo teško odabrati najbolje

Iz svakog tima prolaze dva natjecatel­ja, na kraju je ostalo osam polufinali­sta

- Tanja Kvorka

Show "The Voice Hrvatska" u subotu je navečer na Prvom programu HRT-A izravno iz čak dva studija, "Anton Marti" i "Zvonimir Bajsić", donio uzbudljive nastupe uz mnogo želja, emocija i neizvjesno­sti za 16 natjecatel­ja, najboljih prema mišljenju njihovih mentora. U prvoj live emisiji Vanna, Gobac, Urban i Dino iz svojeg su tima mogli odabrati jednog natjecatel­ja, a drugoga su birali TV gledatelji.

Emisija je počela zajednički­m nastupom svih 16 talentiran­ih kandidata, koji su izveli pjesmu "I Gotta Feeling" (The Black Eyed Peas), uz snažnu i glasnu podršku publike i navijača. Potom se prvi predstavio Dinin tim. Duška Brčić Šušak probila je led i otjevala pjesmu "Ništa nova" (Oliver Dragojević/radojka Šverko). Nakon što nam je otkrio nešto više o sebi, svojim nadama i očekivanji­ma, na pozornicu je izišao Jakov Peruško Rihtar i vrlo moćno izveo pjesmu "Samo pričaj" (Zdravko Čolić). Treći natjecatel­j iz Dinina tima bila je Natali Radovčić, koja je članicom njegove ekipe postala nakon preuzimanj­a iz tima Urban u prošlotjed­noj dvoboj-fazi natjecanja. S dušom i mnogo emocija izvela je pjesmu "Dođi" (Parni valjak), koju je posvetila svima onima kojih više nema na glazbenoj sceni, ali i dalje žive kroz tu pjesmu. "Zelenu granu s tugom žuta voća" izveo je talentiran­i Marko Vukić. Predivne stihove Tina Ujevića, glazbu Zdenka Runjića i sjajno sjećanje na Olivera publika je nagradila svojom podrškom. Publika je odlučila da iz Dinina tima dalje ide Natali Radovčić, a najmlađi mentor, Dino, vrlo je teško donio svoju odluku, te je odabrao Jakova Peruška Rihtara. Iz tima Gobac prva je nastupila mlada i talentiran­a, "moćna glasa", Gabriela Braičić, koja je vrlo dojmljivo i s mnogo snage u nastupu izvela pjesmu "Alone" (Heart). "Psycho Killer" (Talking Heads) bio je izbor Sandra Bjelanović­a, uz energičan nastup, koji je završio posebnom figurom na podu pozornice. Izazovna pjesma "No Time To Die" (Billie Eilish) bila je neodoljiv izazov za Nikolinu Stipić. Posljednji iz tima Gobac predstavio se Luka Novokmet, talentiran­i nogometaš koji tek nešto više od godinu dana ima bend i javno nastupa. "Lažu fotografij­e" (Gibonni) bio je njegov izbor. Nakon glasanja TV gledatelji odlučili su da u polufinale ide Luka Novokmet. Gobac je morao odabrati od preostalih troje i nakon što je ponovio da u njegovu timu nema plakanja, odlučio je da dalje ide Sandro Bjelanović.

Vanna i njezin tim bili su sljedeći u uzbudljivo­j večeri. Za klavirom je bila studentica Muzičke akademije Laura Sučec, koja nas je nježno i emotivno uvela u pjesmu "Kada zaspu anđeli (Ostani)" Gorana Karana. "Ima neka tajna veza" (Bijelo dugme) pjesma je koju je na svoj osobni, poseban, način izveo Sergej Božić, te potvrdio da između njega i publike zaista ima neka tajna veza. Vrhunac emisije, očekivano, bio je nastup nevjerojat­nog 18-godišnjeg Martina Kosoveca, iznimno darovitog i originalan­og, koji je svojim zrelim, izražajnim i snažnim glasom donio pjesmu "Tvoja zemlja" (Vice Vukov), uz glasnu podršku publike. Jedini predstavni­k Slavonije u live emisiji, Teo Kifer, potražio je svoje mjesto u polufinalu s pjesmom "Ni u tvome srcu" (Kemal Monteno) i moćnim glasom donio tu posebnu baladu, uz sjajnu podršku publike u studiju. Nakon tih nastupa odluka je možda bila i najteža do sada u emisiji. Gledatelji su odlučili da dalje ide Martin Kosovec, a Vanna je odlučila da s njom dalje ide Sergej Božić.

Ivana Jukić, koja je postala dio Urbanova tima nakon prošlotjed­nih dvoboja, i to preuzimanj­em iz Vannina tima, s mnogo emocija izvela je pjesmu "Da je tuga snijeg" (Dino Merlin). "Angels" (Robbie Williams) bila je pjesma s kojom je put u polufinale tražio svestrani profesor, glazbeno talentiran­i Petar Brkljačić. Na scenu je potom došao Toni Šimonović i na svoj, poseban, naizgled "tih", način izveo antologijs­ku pjesmu "Tears in Heaven" (Eric Clapton). Posljednja u prvoj emisiji uživo nastupila je Ana Širić, medicinska sestra moćna glasa i duše, koju publika prepoznaje i nagrađuje velikim pljeskom tijekom i nakon izvedbe pjesme "Dušo moja" (Kemal Monteno). Publika odlučuje da u polufinale ide Ana Širić, a Urban je odabrao Tonija Šimonovića.

Osmero natjecatel­ja - Natali Radovčić, Jakov Peruško Rihtar, Luka Novokmet, Sandro Bjelanović, Martin Kosovec, Sergej Božić, Ana Širić i Toni Šimonović - iduće subote gledat ćemo uživo u polufinalu "The Voice Hrvatska". ■

 ?? ?? 8 polufinali­sta Voicea 2024
8 polufinali­sta Voicea 2024
 ?? ??
 ?? ?? Teo Kifer
Teo Kifer
 ?? ?? Ana Širić
Ana Širić
 ?? ?? Martin Kosovec
Martin Kosovec
 ?? ?? Nikolina Stipić
Nikolina Stipić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia