Glas Slavonije

Zoran Zekić nije dobio što je želio, pa sad mijenja i traži Klub koji ima takav potencijal u mladim igračima može i mora samo rasti, kaže Boto

- Iz Novigrada: dalibor Keler

Pripreme nogometaša Osijeka u Novigradu protječu u dobrom ozračju. Istina, trener Zoran Zekić bio bi vjerojatno još mirniji i zadovljnij­i da je dobio još poneko igračko pojačanje kojim bi dodatno osvježio momčad, ali kako trenutačno stvari stoje, morat će se snalaziti s onim što ima ili osvježenja tražiti u nadlozaćem igračkom valu.

U završnici jesenskog dijela sezone puno se pričalo o mogućoj ozbiljnijo­j rekostrukc­iji momčadi, ali ona se gotovo sigurno neće dogoditi ove zime, nego tek na ljeto, kada nekolicini prvotimaca istječu ugovori, čime će se otvoriti prostor u budžetu za dovođenje novih igrača. Takav smjer dijelom je posljedica i razmišljan­ja novopridoš­log sportskog direktora Josea Bota, koji smatra kako zimski prijelazni rok nije vrijeme kada je na tržištu moguće pronaći adekvatne igrače za pristojan novac.

Potencijal

Boto, jasno, tek skenira igrački kadar kojim raspolaže NK Osijek, pa za neke konkretnij­e poteze koje će vući u dogovoru s trenerom Zoranom Zekićem ipak treba pričekati još neko vrijeme.

- Zadovoljan sam onim što imam ovdje, ali, naravno, nedostaju mi još dva igrača - našalio se Zekić na klasičnu trenersku matru kada su pojačanja u pitanju.

Dosad je dobio jedno novo

KOPER – pomoćni teren stadiona Bonafika. gledatelja: 150. suadc: mateo tozan (Koper). strijelci: 0:1 Bralić (32), 0:2 Zahirović (75) KOPER: Koprivec, petriško, mittendorf­er, sidibe, pavlović, ankrah, lauš, tičić, osuji,ruedl, mulahuseji­nović. Još su igrali: curcija, diaby, prce, mrkela,tepšić, tomek, groznica, marsetič, Jelenič, nkada, sule

OSIJEK: Kolić, gržan, Brlek, Bralić, Zebec, nejašmić, mikolčić, matković, Živković, drambajev, Baković. Još su igrali: sajko, Vrbanac, Bukvić, Zahirović, Renan guedes, Babić ime, Roka Jurišića, na pripreme je poveo veći broj mladih igrača koji kucaju na vrata prve momčadi, a to je mlado društvo u susretu s Koprom prvi put na djelu imao prilike vidjeti i Jose Boto. Portugalac je poznat kao stručnjak koji pridaje veliku pozornost mladim igračima, a protiv Kopra je doista imao priliku vidjeti kakvim potencijal­om raspolaže NK Osijek. Nakon susreta nije skrivao svoje zadovoljst­vo.

- Kada vidim mlade igrače da igraju s toliko žara i želje, puno mi je srce. Klub koji ima takav potencijal u mladim igračima kao Osijek može i mora samo napredovat­i u bližoj budućno

KOPER OSIJEK

0 2 (1)

sti. Naravno, treba pametno tempirati njihov razvoj i trenutak kada ih posve uključiti u prvu momčadi, ali sam vrlo zadovoljan onim što su prikazali protiv Kopra - rekao nam je Jose Boto.

Potencijal­a je u Osijeku uvijek bilo, ali jedan od problema bio je kako ga zadržati do trenutka kada će se pretvoriti u jasnu igračku vrijednost.

- Moj će posao biti uvjeriti te igrače da je ostanak u Osijeku najbolja opcija za njihov igrački razvoj - bez pardona je zaključio novi sportski direktor. Sva ta gungula oko mladih snaga u Zekićevoj glavi vjerojatno rađa pitanje "a gdje sam ja u cijeloj toj priči". Zekić dobro zna kako njegovu sudbinu određuje rezultat. U ovom trenutku klupski čelnici spremni su se zakleti kako će maksimalno čuvati Zekićeva leđa, ali Zoran nije od jučer da ne zna kako se to brzo može promijenit­i.

Oživljavan­je Drambajeva

Nije dobio željena pojačanja, što mu stvara određenu tjeskobu, ali ne sjedi prekriženi­h ruku, niti plače zbog toga. Okrenuo se inovacijam­a, za neke igrače koji su dojučer figurirali kao "crne ovce" otvorio je nove perspektiv­e. Oleksadr

Drambajev najbolji je primjer. S mjesta lijevog beka, koje mu definitivn­o nije prirodna pozicija, Zekić ga je samo pomaknuo naprijed na lijevo krilo, koje je pozicija gdje do izražaja više dolaze Ukrajinčev­e prednosti nego mane, koje su često isplivaval­e kada je bio lijevi bek. Protiv Kopra je nerijetko bio nezadrživ u prodorima uz lijevu aut-liniju, a imao je i pametna rješenja kada je trebalo završavati te prodore. Drambajev bi na toj krilnoj poziciji mogao biti jedno od otkrića drugog dijela sezone, a lako je moguće kako neće biti jedino. Zekić sprema još neke novosti... ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia