Glas Slavonije

Prižmić izgubio, a čestitke i pohvale stižu sa svih strana

- Zapamtit ćemo ime Dino Prižmić. Kakva senzaciona­lna izvedba mladića na Grand Slam debiju

Mladi splitski tenisač, 18-godišnji Dino Prižmić izgubio je u svom prvom nastupu na seniorskom Grand Slamu, ali nakon poraza stižu - pohvale i čestitke. Dino se već na startu oprostio od nastupa na Australian Openu, ništa neočekivan­o, suparnik mu je bio prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je nakon četiri sata i jedne minute slavio sa 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Hrvat, 178. igrač na ATP ljestvici, uspio je Đokoviću uzeti jedan set, gotovo tri sata igrao je ravnoprava­n meč protiv najtrofejn­ijeg tenisača svih vremena, natjeravši deseterost­rukog pobjednika Australian Opena da stalno bude na vrlo visokoj razini. Koliko je Dino oduševio sve nazočne u Rod Laver Areni, moglo se vidjeti i po ovacijama kojima su ga gledatelji ispratili s terena.

- Imao sam nevjerojat­nog protivnika, za 18-godišnjaka je baš zreo, nije se predavao ni na 4:0 u četvrtom setu. Čuo sam puno dobroga o njegovoj disciplini, posvećenos­ti svakodnevn­im rutinama, zbog kojih je već tako jak i uspješan. Ako nastavi ovako, nedvojbeno će imati sjajnu karijeru. A mentalitet... Nije došao samo odigrati dobar set i uživati nego i pobijediti. Svaka mu čast, bio je impresivan. U nekim trenutcima nisam ga mogao probiti. To mnogi pričaju o meni, da ne mogu pronaći rupu u mojoj igri, a sad sam se ja tako osjećao protiv njega, sve do sredine trećeg seta, kad sam konačno povezao nekoliko gemova. Izišao je na teren s namjerom da pobijedi, to je šampionski mentalitet. Bio je fenomenala­n, može biti ponosan na sebe, ima briljantnu budućnost - kazao je Đoković nakon meča.

I zločesti dečko svjetskog tenisa Nick Kyrgios za mladog Splićanina ima samo riječi hvale: - Ovo će ga učiniti boljim igračem na svakom budućem turniru. Sad zna da može igrati s najboljima na svijetu i to je velika stvar. Želim mu sve najbolje. Dečko, želim ti svu sreću, možeš jako puno napraviti u tenisu. Bit ću jako iznenađen ako ne bude u top 20 tenisača jednom u karijeri.

Aktualni juniorski pobjednik Roland Garrosa, koji je u glavni ždrijeb ušao iz kvalifikac­ija, može itekako biti zadovoljan svojom izvedbom. No želio je i više...

- Jako sam ponosan na sebe, na svoj prvi nastup na Grand Slamu. Uživao sam u igri protiv najboljeg svih vremena! Mislim da sam mnogo naučio od Novaka, nastavit ću raditi i napredovat­i. Dobio sam dosta komplimena­ta, zaista to cijenim. Njegove riječi mi mnogo znače, znam da sam dao sve od sebe. Htio sam prikazati najbolju igru, pobijediti i uživati - poručio je Dino Prižmić, 18-godišnjak koji je natjerao Đokovića da da sve najbolje od sebe. I. Liović ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia