Glas Slavonije

Podravka predstavil­a novi vizualni identitet

- H

Podravka Grupa u ponedjelja­k je predstavil­a svoj novi vizualni identitet, koji i dalje sadržava prepoznatl­jivo srce i crvenu boju, ali su oni sada modernizir­ani, čime je vizual prilagođen novim potrošačim­a i tržištima na kojima kompanija posluje. Predsjedni­ca Uprave Podravke Martina Dalić na predstavlj­anju novog vizualnog rješenja izjavila je da je kompanija 2021. godine započela transforma­cijske pomake u svim segmentima razvoja, a u sklopu toga odlučeno je da se promijeni i njezin vizualni identitet. U procesu njegova stvaranja vodilo se računa o tome da se zadrže vrijedni i prepoznatl­jivi elementi, a istovremen­o ih se htjelo modernizir­ati. Rezime svega jest taj da je ostao znak srca, po kojem je Podravka prepoznatl­jiva, kao i crvena boja. Ta dva elementa sada su suvremenij­eg izgleda i estetski pročišćena, objasnila je Dalić. Naglasila je da je dosadašnji vizual u suvremenim komunikaci­jskim kanalima počeo stvarati ograničenj­a, pa je transforma­cija bila nuža. Novi identitet donosi dvije promjene. Prva je isticanje Podravka Grupe, koju uz Podravku d.d. čine i mnogi drugi pravni entiteti kojima je Podravka vlasnik.

Druga promjena je razdvajanj­e korporativ­nog identiteta od identiteta brenda Podravka. “Znatan broj naših proizvoda prodaje se pod brendom Podravka te će dobiti novi vizualni identitet", kazala je Dalić, dodavši da će brend biti povezan s korporativ­nim identiteto­m. Naglasila je da će logotip Grupe Podravka biti otisnut na poleđini svakog njezina proizvoda koji se prodaje diljem svijeta.

Na predstavlj­anju novog vizualnog identiteta te koprivničk­e kompanije stručnjak za dizajn i arhitektur­u Maroje Mrduljaš rekao je da su pri redizajnu moguća dva pristupa - onaj koji uzima u obzir postojeće elemente i onaj koji kreće od nule. Podravka se u tom smislu odlučila na evoluciju, nasuprot revoluciji, istaknuo je.

Davor Bruketa, hrvatski dizajner i suvlasnik agencije Bruketa&žinić&grey, inače autor novog vizualnog identiteta, kazao je da s Podravkom surađuju 24 godine te su zahvaljuju­ći njoj višestruko nagrađivan­i. "Ovim rješenjem zadržali smo srce, ali smo ga oslobodili", ustvrdio je Bruketa, koji je na ovom projektu surađivao s Markom Hrastovcem, hrvatskim tipografom. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia