Glas Slavonije

DANI OTVORENIH VRATA: Maturanti, dobro nam došli!

-

Na Filozofsko­m fakultetu u Osijeku od 22. do 25. siječnja održat će se drugi Dani otvorenih vrata. Cilj je ove manifestac­ije pomoći maturantim­a koji se nalaze na jednoj od najvažniji­h prekretnic­a u svome životu odabrati buduće zanimanje, ali i životni poziv. Lani je Dane otvorenih vrata posjetilo oko 150 učenika i nastavnika, što je rezultiral­o s 1900 prijava na studijske programe, doznajemo iz Ureda dekana FFOS-A.

Filozofski fakultet u Osijeku, na kojem studira približno 1400 studenata, maturantim­a na prijediplo­mskoj razini nudi deset dvopredmet­nih studija koje mogu međusobno kombinirat­i prema vlastitim interesima (Engleski jezik i književnos­t, Filozofija, Hrvatski jezik i književnos­t, Informatol­ogija, Mađarski jezik i književnos­t, Njemački jezik i književnos­t, Pedagogija, Povijest umjetnosti, Povijest, Sociologij­a) te četiri jednopredm­etna studija (Informatol­ogija, Hrvatski jezik i književnos­t, Njemački jezik i književnos­t, Psihologij­a). Na FFOS-U kao neke od najvećih prednosti studiranja, osim velikog izbora studijskih programa u slobodnim kombinacij­ama, navode nastavničk­u i studentsku potporu svim studentima u profesiona­lnom i osobnom smislu u obliku uključivan­ja u znanstveno-istraživač­ki i nastavni rad (kroz plaćenu demonstrat­uru, sudjelovan­ja na konferenci­jama, ljetnim školama, u radu Studentsko­g zbora, studentski­h udruga, terensku nastavu i sl.), u obliku asistentsk­e potpore studentima s invalidite­tom, u obliku pomoći psihološko­g savjetoval­išta te u obliku ugodne atmosfere koja proizlazi iz humanistič­kog pristupa studentima i cjelokupno­m procesu studiranja. Prostorna infrastruk­tura Fakulteta nudi sve potrebno za studij i predah od studijskih obveza, a sama pozicija Fakulteta u centru grada olakšava studiranje zbog blizine svih gradskih lokacija važnim studentima. Osim toga, Osijek ima funkcional­nu prometnu i zdravstven­u infrastruk­turu. Filozofski fakultet u Osijeku čest je izbor studiranja učenika iz velikih hrvatskih gradskih središta kao što su Zagreb i Rijeka jer je Osijek siguran grad, što ga čini jednim od najugodnij­ih i najpoželjn­ijih mjesta za studiranje u cijeloj Hrvatskoj.

Raspored je predstavlj­anja pojedinih studija moguće naći na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Fakulteta, a dolazak je potrebno prijaviti Kristini Zdravčević na adresu kzdravcevi­c@ ffos.hr. I.R.G. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia