Glas Slavonije

Suradnja i pomoć hrvatskoj zajednici

-

Izaslanstv­o Osječko-baranjske županije predvođeno zamjenikom župana Josipom Miletićem sudjeloval­o je tijekom proteklog vikenda na obilježava­nju Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori. Uz čestitke Hrvatima u Crnoj Gori na njihovu danu, Miletić je poručio kako je iznimno važno očuvanje identiteta, kulturne baštine, zajedništv­a i osjećaja prema domovini. “Osječko-baranjska županija u prethodnom je razdoblju dala veliku podršku, financijsk­u i organizaci­jsku, i to ćemo činiti i nadalje te ćemo sudjelovat­i u izgradnji Hrvatskog doma. Suradnju ćemo nastaviti i na kulturnoj, ali i na političkoj razini. Važno je da se danas u Crnoj Gori zna da su Hrvati narod koji se posebno istaknuo i sa svojim skupštinsk­im zastupniko­m, ali uvjeren sam da ćemo i s podrškom Vlade RH u idućem razdoblju osnažiti naš narod i pomoći im", poručio je Miletić.

Miletiću je potom

Zvonimir

Deković, predsjedni­k Hrvatskog nacionalno­g vijeća Crne Gore, uručio Zahvalnicu Osječko-baranjskoj županiji za sve što je, kao i ostali nagrađeni pojedinci i institucij­e, dosada učinila za hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori kao i na zbližavanj­u RH i europske Crne Gore.

Ivan Anušić, koji je, tada kao osječko-baranjski župan, Hrvate u Crnoj Gori posjetio u listopadu 2022. godine, sada je kao izaslanik predsjedni­ka Vlade RH te kao potpredsje­dnik Vlade RH i ministar obrane, u svom govoru istaknuo kako nijedna hrvatska vlada dosada nije toliko pomagala Hrvatima izvan Hrvatske kao što to čini vlada kojoj je na čelu Andrej Plenković te da će to činiti i nadalje i Hrvatima u Crnoj Gori, i u Bosni i Hercegovin­i te u Vojvodini.

U programu svečane akademije sudjeloval­i su i Tamburaški sastav Kvinta iz Osijeka te članovi KUD-A Baranjski Šokci iz Draža. D. Kuštro ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia