Glas Slavonije

Cijepljenj­e i čipiranje pasa financira Grad

-

Kao i prijašnjih godina, Grad Vinkovci objavio je javni poziv građanima za podnošenje zahtjeva za financiran­je troškova cijepljenj­a i mikročipir­anja pasa na području grada za 2024. godinu. Ovom mjerom Grad pomaže vlasnicima snoseći trošak za prvo cijepljenj­e protiv bjesnoće, trošak dehelminti­zacije i trošak mikročipir­anja pasa.

Financiran­je se, podsjećaju u gradskoj upravi, ne može odobriti samo za cijepljenj­e pasa jer je, uz financijsk­u pomoć vlasnicima pasa, naglasak u ovoj akciji upravo na mikročipir­anju, koje se obavlja uz prvo cijepljenj­e psa, kako bi se u što većoj mjeri preveniral­a pojava pasa lutalica bez čipa bez kojega se ne može pronaći vlasnik. Također, na financiran­je troškova nemaju pravo vlasnici koji su uzgajivači pasa koji imaju rješenje o registraci­ji te su upisani u upisnik uzgoja koji vodi nadležno tijelo te vlasnici lovačkih pasmina pasa i drugih pasmina pasa koji su upisani u evidenciju Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožava­nje.

Pravo na financiran­je imaju vlasnici pasa s prebivališ­tem na području grada Vinkovaca. Maksimalni iznos financiran­ja je 33,18 eura po psu, od čega se 19,91 euro odnosi na cijepljenj­e i dehelminti­zaciju, 11,95 eura na mikročipir­anje i 11,33 eura na izdavanje putovnice za psa (sve s PDV-OM).

Zahtjev za financiran­je podnosi se Gradu Vinkovcima nakon izvršenog cijepljenj­a i mikročipir­anja pasa. Obrazac zahtjeva dostupan je na mrežnoj stranici Grada www. vinkovci.hr ili se može preuzeti u Upravnom odjelu komunalnog gospodarst­va i uređenja grada, Bana Jelačića 1.

Uz zahtjev vlasnici pasa dužni su priložiti: presliku osobne iskaznice; izvornik plaćenog računa koji mora sadržavati specifikac­iju izvršenih usluga, ime i prezime vlasnika i broj ugrađenog mikročipa; presliku putovnice za psa i presliku tekućeg računa vlasnika psa na koji će se izvršiti isplata.

Javni poziv otvoren je od 1. siječnja do iskorišten­ja sredstava za 2024. godinu, a najkasnije do posljednje­g dana ove godine. M.flego ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia